Ekonomi

Birgün yazarı Sezyum: Bakan Nebati ofansif mizahın yıkılmaz kalesi

03 Mayıs 2023 13:30

Birgün yazarı Kaan Sezyum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için, "ofansif mizahın yıkılmaz kalesi" nitelemesini yaptı.

Sezyum, Nebati için şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hazine ve Maliye Bakanımızı bilirsiniz. Çok değerli bir isim. Ofansif mizahın yıkılmaz kalesi. Ekonominin gözlerdeki ışık olduğunu söyleyebilecek kadar bilim kurgu ve sayborg ilmihali ile hemhal olmuş, bambaşla, depdeğişik, şaka deseniz şaka değil, ciddi deseniz ciddiye alınası mümkün olmayan, yerli ve milli otonom prototip bakanlardan biri.

TOGG’la birlikte entegre olarak menzili de 600 kilometreye kadar çıkmakta. Bu esnada araba kullanıp, ışıklarda yanında duran Porsche marka araçlara 'İsterseniz ışıklarda patili fark atayım size' diyebilecek kadar da halka (En azından Porsche sahiplerine) yakın bir gönül dostu."

Sezyum, "Bizde her bakan bir süperstar. Başka bir örnek de saç kesimini çok beğendiğim ve tarzından ilham aldığım bir bakanımız, 14 Mayıs gününü siyasi darbe günü ilan ediyordu. Ait olduğu parti 20 yıl önce iktidara darbe yaparak mı gelmişti de şimdi seçimi kaybedince darbe olacaktı?..." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın