Ekonomi

Birgün yazarı Çelik: ‘‘Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdı’’ suçlamaları asılsız; asıl suçlu hükümetler

24 Nisan 2023 13:11

Birgün yazarı Aziz Çelik, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili iktidar tarafından tekrarlanan, ‘‘Kılıçdaroğlu SSK’yi batırdı" iddialarının asılsız olduğunu belirterek, asıl suçlunun dönemin hükümetleri olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, 1992-1999 arasında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü yapmıştı. SSK’nin 1990’ların ortalarından itibaren Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdürlüğü döneminde ortaya çıkan finansman (gelir-gider açığı) sorunu nedeniyle zaman zaman, ‘‘Kılıçdaroğlu SSK’yi batırdı" suçlamaları iktidar tarafından tekrarlanıyor.

Çelik, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"SSK’nın battığı ve batabileceği iddiası doğru ne de Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı batırdığı iddiası. SSK yoğun siyasal vesayet altında bir kurumdur ve bu nedenle SSK’nın durumundan esas olarak hükümetler sorumludur. Öte yandan SSK batmadı (SSK gibi kamusal kurumlar zaten batmaz) ve Hazine desteğiyle yoluna devam etti. Son olarak SSK’nın yaşadığı mali sorunların arkasından uzun yıllara dayalı ciddi yapısal ve sistemsel sorunlar yatıyor. Dahası Kılıçdaroğlu, Genel Müdürlüğü döneminde bir bürokrat olarak SSK’nın sorunlarına dikkat çekti ve çözümler önerdi. Kısaca baston değil asa, İsa değil Musa ve Fırat değil Kızıldeniz!"

Yazının tamamı için tıklayın