Dünya

Biraya zam geleceğini öğrenen müşteri, protesto için barın çatısına çıktı: "Sabrımın sınırları aşıldı"

"Birçok insan için dışarı çıkmak artık bir lüks"

06 Eylül 2022 23:57

İngiltere'de Kuzeydoğu Lincolnshire'da bulunan Immingham kasabasında bir kişi, alkollü içki zamları ve hayat pahalılığını protesto etmek için bulunduğu barın çatısına tırmandı.

Birkaç gün önce meydana gelen olayda; gittiği barın barmeninin, kendisine gelecek hafta 'yarım litrelik biraya 20 peni (yaklaşık 4.5 lira) zam geleceğini' söylemesinin ardından tepki gösteren müşteri, barın çatısına çıktı. İki saat boyunca barın çatısına oturan adam, polisle yaptığı müzakerenin ardından aşağı indi.

SoL Haber'in, Lincolnshire Live'dan aktardığı habere göre, bir bardak biranın fiyatının 3.40 sterline yükseleceğini öğrenmesinin ardından 'sabrının sınırlarının aşıldığını' söyleyen adam, tırmandığı çatıda yaşam maliyetinin sürekli arttığını ve faturaların kabul edilemez seviyelere ulaştığını anlatmaya başladı.

Basına konuşan mekan sahibi Willie Weir da artan elektrik ve ısınma faturaları nedeniyle fiyatları yükseltmek zorunda kaldığını; buna karşın 'kasabadaki en ucuz birayı sattığını' söyledi.

Olayda herhangi bir hasar veya yaralanma meydana gelmedi.

"Birçok insan için dışarı çıkmak artık bir lüks"

Grimsby ve Kuzey Doğu Lincolnshire Bölgesi CAMRA (Gerçek Ale Kampanyası) sözcüsü Graham Larn, artan enerji, yiyecek ve içecek maliyetleri nedeniyle kapatılacak olan bar ve mekanların sayısında artış olduğunu belirtirken bu konudan derin endişe duyduğunu söyledi. Lam, "Artan yaşam maliyeti ve çok yüksek enerji faturaları nedeniyle lisanslı mekânların yüzde yetmişinin kalıcı olarak kapanması bekleniyor" dedi.

İngiltere'de enflasyonun gelecek yıl yüzde 20'nin üzerinde olması bekleniyor.

Eylemin gerçekleştiği barda basına konuşan bir müşteri, "Birçok insan için dışarı çıkmak artık bir lüks. Önce faturalarını ödemeleri ve daha sonra geriye ne kaldığını görmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.