Dünya

Bir üniversite hastanesi, genç kadınların bekaret durumunu sosyal medyaya sızdırdı

16 Şubat 2024 11:32

T24 Dış Haberler

Kazakistan Al-Farabi Ulusal Üniversitesi, yaşları 17 ila 21 arasında değişen öğrencilerinin bekaret durumlarını isim ve tüm iletişim bilgileriyle birlikte sosyal medyaya sızdırmakla suçlandı. 

Öğrencilerin üniversitenin tıp merkezinde özel jinekolojik muayenelere tabi tutuldukları ve sızdırılan da bu muayenelerin sonuçlarının paylaşıldığı anlaşıldı. Doktorların öğrencilerin bekaret durumları hakkında neden bilgi topladığı belirsizliğini koruyor. 

Konuya müdahale etmek zorunda kalan Kazakistan Bilim ve Yüksek Öğretim Bakanı Sayasat Nurbek, "Özellikle tıbbi nitelikteki kişisel verilerin aktarılması bir ihlaldir. Burada doğrudan bir ihlal var. Sorumlular mevcut mevzuatımız uyarınca cezalandırılacaktır" dedi. 

190 öğrencinin bekaret durumunun sızdırıldığı veriler, tüm öğrenciler ve öğretmenler tarafından erişime açık. Bir öğrenci, "Belgeler anında tüm üniversite sohbetlerine dağıtıldı" diye konuştu. 

Listede adı geçen öğrenciler tepkilerini sürdürürken üniversite yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, akciğer florografi testi yaptırmayan öğrencilerin bir listesinin verilmek istendiği ancak bir hata sonucu bekaret durumu ve diğer kişisel verilerin yayıldığı öne sürüldü. 

Üniversite yönetiminin veri ihlali mağduru öğrencilerden özür dilemediği de aktarıldı.