Spor

Beyaz TV’de “Terim” belgeseli tartışması: “Futbolculuk dönemindeki Hakan Şükür silinemez”

"Şu an ne yapmış, neredeymiş, firardaymış bunlar beni ilgilendirmiyor. Bu devletin kendi sorunu arkadaş. Ben burada söylüyorum. Bu adam goller atmış, tarihe adını yazdırmış. Adı olmalıydı bence"

19 Eylül 2022 09:00

Fatih Terim'in hayatını ve kariyerini anlatan "Terim" belgeselinde, Galatasaray'ın UEFA Kupası serüveninin anlatıldığı kısımlarda FETÖ firarisi Hakan Şükür ve Arif Erdem'e yer verilmemesine sunucu Ertem Şener ve eski futbolcu Sinan Engin tepki gösterdi. Şener, "Hertha Berlin, Leeds United maçı ve daha birçok maç Hakan Şükür’ün tarihe geçtiği maçlar. Futbolculuk dönemindeki Hakan Şükür silinemez” ifadelerini kullandı. Engin ise, "Bu adam goller atmış, tarihe adını yazdırmış. Adı olmalıydı bence" diye konuştu.

Türk futbolu ve Galatasaray'ın efsane isimlerinden Fatih Terim'in hayatını konu alan "Terim" belgeseli, dijital medya platformu Netflix'te bu hafta yayına girdi. Belgeselin yankıları sürerken Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında Sinan Engin ve Ertem Şener, belgeselde FETÖ firarisi Hakan Şükür ve Arif Erdem'in yer almamasını eleştirdi.

"Bu devletin kendi sorunu arkadaş"

“Bazı şeylere takılmam. Ben o futbolcuların gollerini ve yaptıklarını belgeselde verirdim" diyen Sinan Engin, "Hakan Şükür ve Arif Erdem goller atmış, tarihi başarılar elde etmişler adları bile geçmiyor. Şu an ne yapmış, neredeymiş, firardaymış bunlar beni ilgilendirmiyor. Bu devletin kendi sorunu arkadaş. Ben burada söylüyorum. Bu adam goller atmış, tarihe adını yazdırmış. Adı olmalıydı bence. Yarın bir gün Türkiye’ye gelecek hesabını da verecek. Herkes veriyor hesabını. O da gelsin versin. Fatih Terim veya belgeseli yapanlar herhalde tepki alırız diye kullanmadılar. Dediğim gibi bunları ve bu çocukların yaptıklarını yok edemezsin. O da gelecek eğer varsa suçu yargılanacak veya cezasını çekecek. Ben futbol adamıyım arkadaş beni ilgilendirmiyor başka ne yaptığı” dedi.

"Tarihe geçti"

Programın sunucusu Ertem Şener ise ”Hakan Şükür’ün futbolculuk döneminde aattığı goller bence de verilmeli. Hertha Berlin, Leeds United maçı ve daha birçok maç Hakan Şükür’ün tarihe geçtiği maçlar. Futbolculuk dönemindeki Hakan Şükür silinemez” diyerek FETÖ firarilerinin belgeselde yer alması gerektiğini savundu.