Gündem

Best Model of Türkiye'nin kurucusu Erkan Özerman hayatını kaybetti

Özarman, pankreas kanseri ile mücadele ediyordu.

13 Şubat 2024 19:34

T24 Haber Merkezi

Türk prodüktör, organizatör ve sanatçı menajeri, Best Model of Türkiye'nin kurucusu Erkan Özerman, 86 yaşında hayatını kaybetti. Özerman, bir süredir pankreas kanseri ile mücadele ediyordu. 

Best Model of Türkiye'nin kurucusu Özerman, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Özerman'ın vefatını Film-San Vakfı duyurdu. Açıklamada, "Film-San Vakfı'nın kurucularından organizatör Erkan Özerman’a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun" denildi.

Kanser olduğunu şans eseri öğrenmişti

2022 yılında pankreas kanseri tekrar nükseden ve karaciğerine yayılan Özerman, konuk olduğu programda hastalığını şans eseri öğrendiğini anlatarak "Hayatımın sonunu yaşıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"Masaj" mesajları yargıya taşınmıştı

34. Best Model Türkiye yarışmasının ardından bazı erkek yarışmacılar, organizasyon sorumlusunun kendilerine "Erkan Özerman'a kim masaj yapmak ister?" diye mesaj attığını ve olumsuz yanıt verdiklerinde tehditle karşılaştıklarını iddia etmişti. Çeşitli televizyon kanallarına çıkan erkek yarışmacılar, yarışmadaki şampiyonların daha önce belli olduğunu da söylemiş, masaj teklifini kabul etmeyince dereceye giremediklerini iddia etmişti.

Özerman'ın avukatları ise yargıya taşınan davada, bilirkişi ve savcının taciz olmadığını kanıtladığını ve suçlamaların asılsız olduğunu söylemişti.

Fazıl Say: İyi kalpli, yardımsever bir insandı

Ünlü piyanist Fazıl Say, Özerman'ın vefat haberinin ardından sosyal medya platformu Instagram'da paylaşımda bulundu.

Özerman'ın siyah-beyaz bir fotoğrafını paylaşan Say, "Erkan Bey ile pek çok defa sohbetimiz olmuştu. İyi kalpli, yardımsever bir insandı. Çok üzgünüm. Işıklar içinde uyusun" yazdı.

Erkan Özerman kimdir?

1938 yılında İstanbul'da doğan Erkan Özerman, Galatasaray Lisesi'nin ardından eğitimi Université Paris VIII Sosyoloji Fakültesi, Paris Siyasal Okulu'nda tamamladı.

Özerman, çeşitli gazetelerde sinema ve tiyatro eleştirmenliği, magazin yazarlığı yaptı.

Türkiye'de eğlence sektöründe önemli gece kulübü ve diskoteklerin kurucusu oldu. Ayrıca Ankara Radyosu'nda eğlence programları direktörlüğü görevlerinde bulundu.

1976 yılında 1. Uluslararası İstanbul Pop Müzik Festivali Başkanı, 1979 Fransız-Türk Dostluk Derneği Başkanı, 1989 Best Model of Turkey ile Best Model of the World Kurucu Başkanı ve 2001 Sportif Salon Dansları Derneği Kurucu Başkanı'ydı.

Ödülleri

1977 Midem Cannes FIDOF Özel Ödülü
1980 Paris Altın Eyfel Ödülü
1986 Oscar de France Ödülü
1997 Best Model of The World 10. Yıl Uluslararası Başarı Ödülü
1998 Aşkım Türkiye – Türk Besteleriyle (Richard Clayderman)
2008 35. Altın Kelebek Ödül Töreni - Onur Ödülü

Madalyaları

2001 Chevalier Dans l'Ordre National du Mérite (Fransa Devlet Liyakat Madalyası)
2004 TC Dışişleri Bakanlığı, Japonya Türk Yılı Özel Madalyası