Spor

Beşiktaş'ta teknik direktör koltuğu için 7 aday

22 Aralık 2023 08:59

Beşiktaş'tan bugün yapılan resmi açıklama ile birlikte Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay dönemi resmen sona erdi. Siyah Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Söz konusu karar, değerli hocamızla yapılan sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla yıpranmaması adına alınmıştır." denildi. Öte yandan Çalımbay'ın yerine gelecek isimler de belli olmaya başladı.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında sahasınd Alanyaspor'a 3-1 kaybetti. Siyah beyazlılar ligde son 3 maçta puan kaybı yaşadı.

Rıza Çalımbay'ın sözleşmesi 27 Aralık'a kadar uzatılsa da Alanyaspor maçının ardından ayrılık kararı alındı. Siyah beyazlılarda teknik direktörlük için 7 aday var.

NTV Spor'un haberine göre Beşiktaş Yönetimi'nin teknik direktör gündeminde Fabio Cannavaro, Slaven Bilic, Ruud van Nistelrooy, Frank de Boer, Jorge Sampaoli, Bruno Genesio ve Stanislav Cherchesov isimleri yer alıyor.

Rıza Çalımbay kimdir?

Rıza Çalımbay, 2 Şubat 1963 tarihinde dünyaya geldi. Futbola Beşiktaş'ın altyapısında başlayan Çalımbay, Beşiktaş'ın resmî maçlarda en çok formasını giyen futbolcusu olmuştur.

1980/1981 sezonunda A takım kadrosuna yükseldi. Orta sahanın sağında görev almasına rağmen orta sahanın ortasında ve sağ bek mevkiinin de alternatif adamıydı. Beşiktaş A Takımı'nda 16 sezonda 494 lig maçı oynadı ve toplam 41 gol kaydetti.

Futbol yaşantısı boyunca sadece Beşiktaş forması giydi ve yıllarca başarıyla kaptanlık yaptı. 16 sezonda 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 6 Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası kazandı.