Spor

Beşiktaş'ta Fernando Santos dönemi sona erdi!

Beşiktaş'ta Ocak 2024'te göreve gelen Fernando Santos'la yollar ayrıldı. Teknik sorumluluğu sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe yapacak

13 Nisan 2024 22:35

T24 Spor

Süper Lig'in 32. haftasında Samsunspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta Fernando Santos'la yollar ayrıldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, maçta taraftardan yükselen istifa sesleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "İstifayı düşünmüyorum. Yaptığım işe güveniyorum" demişti. Şenol Güneş, Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay'dan sonra Santos'un da başarı yakalayamadığı Beşiktaş, Santos yönetiminde çıktığı 13 lig maçında sadece 4 galibiyet alabilirken toplamda 16 puan elde etti.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Yılport Samsunspor'la 1-0 öne geçtiği maçta 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların ligdeki galibiyet hasreti beş maça çıkarken söz konusu süreçte sadece 2 puan toplayabildi, 48 puanda kaldı. Samsunspor ise haftayı 38 puanla kapattı.

Ligdeki galibiyet hasreti beş maça çıkan Beşiktaş'ta taraftarlar son dakikalarda Fernando Santos'u istifaya davet ederken Sergen Yalçın tezahüratları yaptı.

"İstifa etmeyi düşünmüyorum" demişti

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos mücadelenin ardından yaptığı açıklamada taraftarın 'Fernando Santos istifa' tezahüratları hakkında, "O esnada Türkçe bilmediğim için o tezahüratların ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ama bunlar sonuçlar kötü gidince olabiliyor, futbolun içinde var. İstifayı düşünmüyorum. Yaptığım işe güveniyorum. Neler yaptığımı biliyorum. O yüzden herhangi bir istifa düşüncem yok. Ben buraya çalışmaya geldim demişti.

Beşiktaş yolları ayırdı

Siyah beyazlı takım ise yaptığı açıklamada, Portekizli teknik direktörün görevine son verdiğini duyurdu. Beşiktaş'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Teknik Direktör Fernando Santos’la yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

Santos’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.

Futbol A Takımımızın Teknik Sorumluluğunu sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe yapacaktır."

Güneş, Yılmaz ve Çalımbay'dan sonra Santos da başarı yakalayamadı

Sezona Şenol Güneş'le başlayan Beşiktaş'ta tecrübeli çalıştırıcıdan sonra kısa bir süre Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay görev yapmıştı. Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den sonra başkanlığa Hasan Arat'ın gelmesinin ardından Çalımbay ile yollar ayrılmış; Ocak 2024'te Fernando Santos teknik direktörlüğe getirilmişti. Beşiktaş, Fernando Santos yönetiminde çıktığı 13 lig maçında sadece 4 galibiyet alabilirken toplamda 16 puan elde etti.