Spor

Beşiktaş, Jackson Muleka'nın yerine sürpriz isimi gündemine aldı

Şenol Güneş’in öncelikli kadro planlaması içinde yer almayan 3 yabancı futbolcunun sezon sonunda takımdan ayrılmasına yeşil ışık yakıldı

23 Mart 2023 11:41

Ara transfer döneminde kadrosunu yeni isimlerle güçlendiren Beşiktaş, gözünü şimdiden sezon sonuna çevirdi. Transfer çalışmalarına devam eden siyah-beyazlı ekip, Jackson Muleka'nın yerine sürpriz bir ismi gündemine aldı.

Ara transfer döneminde Amir Hadziahmetovic, Omar Colley, Onur Bulut, Vincent Aboubakar ve Alexandru Maxim'i kadrosuna katan Beşiktaş, gözünü şimdiden sezon sonuna çevirdi.

Sözleşme yenilemeyecek

Siyah-beyazlılar, sezon sonunda yollarını ayıracağı futbolcuları bir bir belirlemeye başladı. Bu doğrultuda Dele Alli’yi Everton’a yollayıp ardından Atiba Hutchinson’u da teknik ekibe dahil edecek olan Beşiktaş; Welinton ve N’Koudou’yla da sözleşme yenilemeyecek.

3 futbolcu için karar verildi

Beşiktaş'ta performansı beklentilerin altında olan Romain Saiss, Valentin Rosier ve Jackson Muleka için de karar verildi. Teknik direktör Şenol Güneş’in öncelikli kadro planlaması içinde yer almayan 3 yabancı futbolcunun sezon sonunda takımdan ayrılmasına yeşil ışık yakıldı.

İngiliz ekiplerinin takibinde olan Romain Saiss, Fransa ve Portekiz takımlarının radarındaki Valentin Rosier ve Belçika ile Arap kulüplerinin kadrosuna katmak istediği Jackson Muleka’yla lig bitimi yollar ayrılabilir.

5'er milyon euro bonservis

Sezon başında ve ara transfer döneminde bu 3 isim için teklif alan ancak geri çeviren Beşiktaş Yönetimi'nin, üç futbolcu için de 5’er milyon Euro’luk bonservis bedeli belirlediği kaydedildi.

İdarecileri sezon sonuna kadar performanslarında yükseliş göstermemeleri halinde bu 3 oyuncuyla yolları ayırıp ardından gelecek bonservisle yeni takviyeler yapacak.

Muleka'nın yerine gelecek isim

Ara transfer dönemini oldukça hareketli geçiren siyah-beyazlılar, yaz ayı için de girişimlerini sürdürüyor. Kevin N’Koudou’yla yolların ayrılması sonrasında Roma’yla sözleşmesi bitecek El Sharaawy’i almayı planlayan yönetim, teknik ekibin beklentisinin altında kalan Jackson Muleka’nın yerine gelecek ismi de şimdiden buldu!

Hedef Kasper Dolberg

Arap kulüplerinin radarında bulunan ve 5 milyon Euro değer biçilen Demokratik Kongolu golcünün yerine 25 yaşındaki Danimarkalı santrfor Kasper Dolberg isteniyor.

Sezon başında gündeme geldi

Sezon başında da transferi gündeme gelen ancak operasyonu gerçekleşemeyen 1,87’lik forvet, Hoffenheim’da kiralık olarak forma giyiyor. Bonservisi, Fransız ekibi Nice’te bulunan Dolberg için sezon sonunda girişim olacak. (Milliyet)