Gündem

Beşiktaş Belediyesi Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu sokağın ismini değiştiriyor

Akasyalı Sokağın ismi Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa Sokağı olarak değiştiriliyor

Fahreddin Paşa

30 Aralık 2023 01:30

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa final maçı öncesinde organizasyonda yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Akasyalı Sokağın adının Fahreddin Paşa Sokağı olarak değiştirileceğini açıkladı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa Final maçı oynanmayarak ileri bir tarihe ertelenmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Akasyalı Sokağın isminin değiştirileceğini açıkladı.

Akpolat yaptığı açıklamada, "Değerli komşularım, Birinci Dünya Savaşı'nda zor koşullarda Medine'yi, kutsal topraklarımızı 2 yıl 7 ay başarıyla savunan vatansever Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa'nın adını Belediye Meclisimize sunacağımız önerge ile Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Akasyalı Sokağa vereceğiz. Sokağımızda aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Fahreddin Paşa'nın özel bir görsel alanı olacak" ifadelerini kulandı.

TIKLAYIN - Süper Kupa Atatürk posteri ve İstiklal Marşı krizi yaşanmıştı; Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmayacak iddiası!

TIKLAYIN - Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi duruş: Devler, Suudilerin Atatürk ambargosuna karşı Süper Kupa maçına çıkmadı!

TIKLAYIN - Erden Timur'dan Süper Kupa açıklaması: Ülkeye dönüyoruz

TIKLAYIN - Beşiktaş'tan Süper Kupa çağrısı: Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz

TIKLAYIN - CHP'den Süper Kupa paylaşımı: Atatürk’ten taviz vermeyen, Fenerbahçe de Galatasaray da bu kupayı kazandı

TIKLAYIN - Süper Kupa maçı krizin ardından iptal oldu, Mehmet Büyükekşi'ye tepki yağdı: Atatürk'ü tartışmaya açan TFF, istifa!

TIKLAYIN - Galatasaray ve Fenerbahçe'den yurda dönme hazırlığı!

TIKLAYIN - Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF'den ortak Süper Kupa açıklaması!

TIKLAYIN - Bölünen futbol, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye destekte bir araya geldi; Suudilerin Atatürk ambargosuna karşı ezeli rakipler, ortak değerde birleşti

TIKLAYIN - Siyasilerden Süper Kupa maçı açıklamaları: AKP iktidarının sorumsuzluğu, Suudi Arabistan yetkililerini hadsizleştirmiş!

TIKLAYIN - Ali Koç ve Dursun Özbek, toplantı yapılan otelden ayrıldı

TIKLAYIN - Cem Küçük: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istediği duyumum var

TIKLAYIN - Özgür Özel: Tüm halkımızı takımlarımızı karşılamaya davet ediyorum

TIKLAYIN - İmamoğlu: 2023 yılı Süper Kupası ikiye bölünmeli; Atatürk’e olan bağlılığımızın simgesi olarak müzede sergilenmeli

TIKLAYIN - Riyad’da stadyuma giren taraftarlar İstiklal Marşı’nı okurken yüksek sesle müzik açıldı!

TIKLAYIN - Devlerin Riyad'ın Atatürk ambargosuna karşı finale çıkmama kararı yurt dışında da yankılandı: 'Suudiler, hiç yenilmemiş bir adamı yenebileceklerini düşündü'

TIKLAYIN - Hollanda'da sandıktan zaferle çıkan Wilders'tan Süper Kupa paylaşımı: Atatürk 10 - Suudi Arabistan 0

TIKLAYIN - Mansur Yavaş: Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin sokağını Bayrağımız ve Atatürk posterleriyle donatıyoruz