Dünya

Bernie Sanders'tan Biden'a uyarı: Ya işçi sınıfının ihtiyaçlarını dikkate al, ya da bu seçimleri Cumhuriyetçiler'e kaybet!

14 Ocak 2024 10:37

T24 Dış Haberler

ABD'de ilerici siyasetin sembol isimlerinden olan ve kendisini "demokratik bir sosyalist" olarak tanımlamasına rağmen Demokrat Parti başkanlık ön seçimlerinde iki kez rekabetçi olmayı başaran Senatör Bernie Sanders, Başkan Joe Biden'ın işçi sınıfının endişelerini karşılamak için adımlar atmazsa 2024 seçimlerini kaybedeceğini söyledi. 

The Guardian'a konuşan Sanders, Biden'ın seçim kampanyasına daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Senatör, ikinci dönemi için yarışacak olan Biden'ın işçi sınıfı ailelerinin karşı karşıya kaldığı krizleri anlamadığı sürece Cumhuriyetçi rakibine kaybedeceğini söyledi. 

"Beyaz Saray'ın sağlık sistemi, barınma, vergi reformu ve yüksek ilaç fiyatları konusunda daha agresif olduğunu görmeliyiz" diyen Sanders, "Başkan'ın o yönde ilerlemesini sağlarsak kazanacak; aksi takdirde de kaybedecek" ifadelerini kullandı. 

Senatör, Beyaz Saray'la temas içinde olduğunu ve bu düşüncelerini bildirdiğini ifade etti. 

Sanders, "Başkan ve ekibine, işçi sınıfının ihtiyaçlarını karşılayacak ilerici bir gündem belirlemedikleri sürece bu seçimi kaybedeceklerini anlatabilmeyi umuyoruz" dedi.

ABD'de Cumhuriyetçilerin yarın Iowa'da toplanmasıyla seçim sürecine resmen start verilecek. Anketlere göre Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerini Donald Trump kazanacak. Dönem limitini doldurmamış görevdeki bir başkan olduğu için Demokratlar'ın adayının Biden olmasına kesin gözüyle bakılıyor.