Dünya

Berlin'de başıboş aslan bulunamadı, hayvanın yaban domuzu olduğu düşünülüyor

21 Temmuz 2023 16:41

T24 Dış Haberler

Alman yetkililer, Berlin'de başıboş dolaştığı iddia edilen dişi aslan için arama çalışmalarına son verdiğini açıkladı. İhbar edilen hayvanın aslan olduğuna dair herhangi bir iz bulunmadığını belirten polis, hayvanın aslan yerine bir yaban domuzu olduğunu düşündüklerini bildirdi.

Polis, halk tarafından vahşi bir hayvanın görüldüğünün bildirilmesinin ardından bir günden uzun bir süre arama yapmış ancak herhangi bir iz bulamamıştı. Aslanın görüldüğü tahmin edilen bölgelerde herhangi bir pençe izi ya da hayvan atığı gibi DNA materyaline rastlanmadı.

Hayvanın ilk görüldüğü Kleinmachnow bölgesinin Belediye Başkanı Michael Grubert bugün düzenlediği basın toplantısında "Akut bir tehlike yok" dedi. Grubert, durumun değişmesi halinde polisin tetikte olacağını da sözlerine ekledi.

Alman basınının aktardığına göre, Berlin'in şehir sınırları içindeki zengin Zehlendorf bölgesi de dahil olmak üzere, perşembe gecesi boyunca polise hayvanın görüldüğüne dair yaklaşık bir düzine ihbarın yapılmasının ardından hayvanı arama çalışmaları yoğunlaşmış ve yaklaşık 120 polis memuru ve yaban hayatı uzmanı bölgedeki ormanlık alanları taramıştı.

Dronlar, helikopterler ve ısı güdümlü kameralar da kullanıldı.

Gençlerin aramanın yapıldığı bölgenin yakınındaki bir hoparlörden yüksek sesle kükreyen aslan sesleri çalmaya başlamasının polisi memnun etmediği belirtildi.

Polis sözcüsü Kerstin Schröder RBB'ye yaptığı açıklamada "Bu ne yerel halka ne de polisin hayvanı aramasına yardımcı oluyor" dedi.

Bölge sakinlerine evlerinden çıkmamaları, evcil hayvanlarını yanlarında bulundurmaları ve ormanlık alanlardan uzak durmaları söylendi.

Uzmanlar da vahşi hayvanla karşılaşılması halinde hareketsiz durulması ve göz temasından kaçınılması gibi tavsiyelerde bulundu.

TIKLAYIN | Berlin'de başıboş aslan paniği