Dünya

Bergamo Belediye Başkanı: Atalanta-Valencia maçı biyolojik bomba etkisi yaptı

28 Mart 2020 23:12

İtalya'nın Lombardiya bölgesinde bulunan Bergamo şehrinin Belediye Başkanı Giorgio Gori, Milano'da oynanan ve 44 bin 236 taraftarın tribünde izlediği Atalanta-Valencia maçının 'biyolojik bomba etkisi yaparak, Koronavirüs salgınının başlangıcı olduğunu' dile getirdi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde 30 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını, Avrupa'da etkisini arttırmaya devam ediyor.

Avrupa'da salgından en çok etkilenen ülke olan İtalya, ölüm oranlarında Çin'i geride bırakarak zirveye yerleşti. İtalya'nın Lombardiya bölgesinde bulunan Bergamo şehri salgından en çok etkilenen kentlerin başında geliyor.

Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, yaptığı açıklamada Bergamo'da görülen Koronavirüs vakalarının çok yüksek olmasının nedeninin, 19 Şubat'ta Milano'da oynanan Atalanta ve Valencia takımları arasındaki Şampiyonlar Ligi maçı olabileceğini ifade etti. Gori, karşılaşmanın 'biyolojik bomba' etkisi yapmış olduğunu söyledi.

UEFA: Kimse pandeminin merkezinin orası olacağını bilemezdi

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise konuyla ilgili olarak "Bir günde böyle bir karar veremeyiz. Maç oynandığında sınırlar açıktı. 9 Şubat'ta, kimse pandeminin merkezinin orası olacağını bilemezdi. Biz yetkililerin önerilerini takip ettik" ifadelerini kullanmıştı.

Atalanta'nın birçok oyuncusunda Koronavirüs tespit edilirken, Valencia'da 10 futbolcu ve 15 personelde Koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Hırvatistan'daki ilk Koronavirüs vakasının da karşılaşmayı takip eden bir taraftar olduğu belirtilmişti.

TIKLAYIN - Koronavirüs Avrupa'ya Atalanta-Valencia maçından sonra mı yayıldı?

TIKLAYIN - Valencia'da vaka sayısı 25'e çıktı