Gündem

Belediye Başkanı'nın hedef gösterdiği Murat Övüç'ün etkinliği valilik tarafından yasaklandı

"Böyle bir etkinliğin yapılmasına hiçbir şekilde yapılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz"

07 Ağustos 2023 07:21

Samsun Valiliği, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın, “Böyle bir etkinliğin yapılmasına müsaade etmeyiz” diyerek hedef aldığı sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ün “Kadınlar Matinesi” etkinliğine müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Bir organizasyon firması tarafından 'Kadınlar Matinesi' adı altında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak vatandaşlarımız, valiliğimize ulaşmış ve programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği, yapılmasının kamu esenliğini olumsuz etkileyeceği yönünde rahatsızlıklarını iletmişlerdir.

Bu sebeple; önünüzdeki günlerde Bafra ve Atakum’da düzenlenmesi planlanan etkinliklere 5442 sayılı Kanunu’nun 11 (c) maddesi ‘İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.’ uyarınca müsaade edilmeyeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

"Müsaade etmedik, etmeyeceğiz"

Övünç’ün, 22 Ağustos’ta Bafra’da gerçekleştirmesi planlanan Kadınlar Matinesi programıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Kılıç, “Şahsım ve Bafra Belediyesi’ni etiketleyerek paylaşılan Murat Övüç konserinin benimle ve belediyemizle hiçbir alakası yoktur. 22 Ağustos’da Asırlık Büyük Park’ta düzenlenmesi planlanan konser vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" demişti.

Kılıç, bir başka paylaşımında da, "Özel bir organizasyon firması tarafından yapılması planlanan Murat Övüç konseri için farklı mekanlarda yapılacağına dair asılsız haberler tarafımıza ulaşmaktadır. Şehrimizin herhangi bir noktasında böyle bir etkinlik gerçekleşmeyecektir. Böyle bir etkinliğin yapılmasına hiçbir şekilde yapılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.