2022 Dünya Kupası

Belçika'da işler karıştı; herkes birbirini suçluyor!

Kaleci Courtois, soyunma odasında köstebek olduğunu ileri sürdü

30 Kasım 2022 09:55

Belçika'da 2022 Dünya Kupası'nda yaşanan Fas yenilgisi sonrası kaleci Thibault Courtois'nın soyunma odasında sarf ettiği sözler sonrasında kavga yaşandığı iddia edildi. 

Dünya Kupası'nda elenmenin eşiğinde olan son dünya üçüncüsü Belçika’da Kevin De Bruyne’nin, "2018’de şampiyonluk şansımız vardı, ancak başaramadık. Yeni arkadaşlar geldi ancak 2018’deki gibi değiliz. Takım iyi ama Dünya Kupası’nı kazanmak için çok yaşlıyız" açıklaması, takımdaki sorunları su yüzüne çıkarttı.

35 yaşındaki Jan Vertonghen 2-0’lık Fas yenilgisi sonrası, "Hücumda neredeyse hiç pozisyon yaratamıyoruz. Belki de forvetler yaşlı olduğu için kötü hücum ediyoruz" diyerek De Bruyne’ye göndermede bulundu.

Hazard, Bruyne ve Vertonghen arasında kavga

Belçika'da Fas mağlubiyeti sonrasında soyunma odasının karıştığı ve üç oyuncu arasında kavga çıktığı iddia edilmişti. Habere göre; Kevin de Bruyne, Eden Hazard ve Jan Vertonghen, Fas maçının ardından soyunma odasında birbirlerine girdi ve kavgayı ayıran isim Romelu Lukaku oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eden Hazard iddiaları yalanladı. Yetenekli oyuncu, "Ortada büyük bir sorun yok. Her şey abartılıyor. Dün bir toplantı yaptık ve bazı konular masaya yatırıldı. Roberto Martinez de oradaydı. Jan Vertonghen ile tartışma yaşamadım. 'Yaşlı' sözleriyle ilgili Kevin De Bruyne ile konuştum. Bunun bir şakadan ibaret olduğunu söyledi. Takıma tam anlamıyla güveniyor, aksi halde burada olmazdı. Soyunma odasında gerginlik olması normal, çünkü yenildik. Ancak bundan fazlası yaşanmadı. Benim ve takım için oldukça karışık bir durum ancak büyük takımların böyle dönemleri olur. İşte bu yüzden birlik olmalı ve sahada kazanmalıyız." dedi.

Courtois'dan köstebek iddiası

Öte yandan Belçika kalecisi Thibault Courtois kavga iddialarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Belçikalı futbolcu, soyunma odasında yaşanan gerginliğin son derece normal olduğunu ve olayların medya tarafından abartıldığını söyledi. Thibault Courtois, soyunma odasında yaşananları sızdıran kişiyi ise tehdit etti.

Deneyimli eldiven, "Takımda kimse mutlu değil. Tek düşündüğümüz şey Salı günü kazanmak. Sonuçta bu futbol , her şey olabilir ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kaybettiğimiz için soyunma odasında öfkeliydik, skor bizi hayal kırıklığına uğramıştı. Hocamız bize bir konuşma yaptı. Bence medya bu durumu abartıyor. Gruptan çıkabileceğimizi düşünüyoruz. Anlatılan şeyler hiç yaşanmadı. Evet yedek kulübesinin camını yumruğumla kırdım. Çünkü herkes büyük hayalkırıklığına uğramıştı ama kimse birbirine bağırmadı. Bu iyi bir yöntem değil. Takım toplantıları bu yüzden var zaten. Soyunma odasında kavga çıktığını düşünmek çılgınlık. Burada yalnızca futbolcular yok, birçok insan çalışıyor. Belki birileri bir şeyler sızdırdı. Köstebeğin kim olduğunu araştırmamıza gerek yok. Ancak onu yakalarsak takımdaki son günü olacak." dedi.