Dünya

Belçika’da bütçe rakamları arasında 1.7 milyar euroluk fark oluştu: Bütçeden Sorumlu Devlet Bakanı Eva De Bleeker istifa etti

Belçika Bütçeden Sorumlu Devlet Bakanı Eva De Bleeker

18 Kasım 2022 21:00

Belçika’da geçtiğimiz ay Başbakan Alexander De Croo tarafından açıklanan bütçe rakamları ile bu hafta açıklanan resmi veriler arasında 1.7 milyar euroluk fark meydana gelmesinin ardından Bütçeden Sorumlu Devlet Bakanı Eva De Bleeker istifa etti.

Ülkede bu hafta ve geçtiğimiz ay Başbakan Alexander De Croo tarafından açıklanan rakamlardaki 1.7 milyar euroluk fark Belçika Federal Parlamentosu'nda tartışmaya sebep oldu. Söz konusu farkı hükümetin "beceriksizliği" olarak yorumlayan muhalefete karşı Başbakan De Croo sebebin "teknik bir hata" sonucu oluştuğunu ileri sürdü. Hata sonrası üzerinde artan baskılar nedeniyle Bütçeden Sorumlu Devlet Bakanı De Bleeker görevinden ayrıldı.

Yeni bakan kralın makamında yemin etti

Gelen istifanın ardından, boşalan bütçeden sorumlu devlet bakanlığı görevine Frankofon Liberal Parti Reform Hareketi (MR) partisinin Brüksel Parlamentosu grup başkanı Alexia Bertrand’ın getirildiği açıklandı. Bakan Bertrand’ın, Belçika Kralı Philippe’in makamında yemin ederek göreve başladığı bildirildi. (İHA)