Gündem

Bekir Bozdağ'dan "şampanya" açıklaması: Bunda anormal olan ne, biz birleştiren bir dil kullanıyoruz

"Anketlerde yurt dışı seçmen yok, sonucu değiştirir"

29 Nisan 2023 10:29

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 14 Mayıs seçimine dair yaptığı, "şampanya patlatıp kutlayanlar-alnını secdeye koyup hamdedenler" sözlerine ilişkin, "Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dilini hiçbir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz" dedi.

Şanlıurfa'dan AKP milletvekili adayı olan Bozdağ, kentte bir seçim etkinliği sırasında söylediği, "Seçim akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine açıklık getirdi.

Haber Global'de konuk olduğu programda konuşan Bozdağ, büyük tepkiye yol açan sözlerini savunmaya devam edip şu ifadeleri kullandı:

"Bu tepkiler istismar tepkileri. Bizim söylediğimizde ne var? Sosyal medyada bir sürü insan nasıl kutlayacağına dair videolar var, haberler var.

En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi 14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse eğer, Washington'dan Berlin'e kadar şampanyayla kutlama yapılacağına dair açıklama yaptı. Ben de bu açıklamalar üzerine vatandaşlarımıza değerlendirmemi yapıyorum.

"Bunda anormal olan yanlış olan ne var?

O gün çıkan sonuçlar üzerine 'ülkemizde bazıları böyle kutlayacak bazıları da böyle kutlayacak' diyorum. Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Ama siyaseten onlar bunu istismar ediyor. 'Bak ayrıştıyor, bak kutuplaştırıyor...' Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dili hiç bir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz.
"

"Anketlerde yurt dışı seçmen yok, sonucu değiştirir"

Bozdağ, seçim tahminini dile getirirken de şöyle konuştu:

"Ben halkın içindeyim, halkın partimize ve Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini görüyorum. Türkiye'de bir sokağa bakarak Türkiye'nin seçimi hakkında kimse karar veremez. Anketlerde yurt dışı seçmenler yok, kırsalın önemli bir kısmı ölçülmüyor. Yurt dışı seçmenin yüzde 70'i AK Parti'ye veriyor, bu elbette sonucu değiştirir. 1999'dan beri seçimlerden olan ve ter döken birisiyim. Bu sonuçları tecrübemle de görebiliyorum. İlk turda bu iş biter, Cumhur İttifakı da bu seçimlerde salt çoğunluğu alır."

Öcalan'la görüşme yapıldığı iddiası

Bozdağ, iktidar temsilcilerince terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşme yapıldığı iddiası üzerine de, "Ellerinde ne varsa koysunlar ortaya. siyaseten kendilerine istismar edecek konu bulamayınca orada görüşme yapılacak bilmem ne deyip konuşuyorlar, çok net, yalan yalan yalan" dedi.