Politika

BBP lideri Destici, Kızılay Başkanı Kınık'a ikinci kez istifa çağrısı bulundu

11 Mart 2023 10:56

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la önceki gün bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tepkilerin odağındaki Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a bir kez daha istifa çağrısında bulunarak, "Ben her şartta Kızılay Başkanı'nın sorumluluğunun gereğini yerine getirmesini bekliyorum" dedi.

11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne 46 milyon TL'lik çadır sattığı ortaya çıkmıştı. 

Kınık'a istifa çağrısı yapan Cumhur İttifakı ortaklarından Destici, konuk olduğu programda yeni açıklamalarda bulundu.

Destici, Kınık'a yönelik yaptığı istifa çağrısını yineleyerek, "Kızılay'ın çadır satmasını kabul edemem. Kızılay Başkanı ile görüşmedim. Ben her şartta Kızılay Başkanı'nın sorumluluğunun gereğini yerine getirmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Destici, Kızılay'ın çadır sattığının ortaya çıkmasından sonra Kınık'ın istifa etmesi gerektiğini belirterek,  şunları söylemişti:

"Sorumluluk sahibi olanların gereğini yerine getirmesi gerekir. Herkes biliyor gereğinin ne olduğunu. Mutlaka, sorumluluklarının gereği neyse, görevini daha ehil, daha güzel şekilde yapabilecek kadrolara bırakmaları gerekir. Çünkü aynı zamanda burada bir vebal vardır. 'Çadırı sattığımız dernek de zaten çadırı götürüp depremzedelere kuruyor' gibi bir savunma olmaz. Burada önemli olan Kızılay'ın ne yaptığıdır, vatandaş ona bakıyor, sonrasının bir anlamı yok."