Dünya

BBC binasının kapısı kırmızıya boyandı: "İsrail'in savaş suçlarına rıza yaratmak, elinizde Filistinli kanı var demektir"

15 Ekim 2023 10:28

T24 Dış Haberler

Filistin yanlısı bir protesto grubu, İsrail-Hamas savaşına yönelik yayın politikasına tepki için Britanya'nın kamu yayıncısı BBC'nin Londra'daki merkez binasının girişini kırmızıya boyadıklarını belirtti. 

Cumartesi günü paylaşılan fotoğraflarda BBC binasının kapısının kırmızıya boyandığı ve görevliler tarafından temizlenmeye çalışıldığı görüldü. 

Eylemi Palestine Action isimli grup üstlendi ve BBC'yi "İsrail'in savaşı için rıza üretmekle" suçladı.

Grup, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Palestine Action grubu, BBC'ye sabah saatlerinde bir mesaj bıraktı; işgalcinin yalanlarını yaymak ve İsrail'in savaş suçları için rıza yaratmak elinizde Filistinlilerin kanı olduğu anlamına gelir" ifadelerini kullandı. 

Londra polisi ise eylemin Palestine Action grubuyla bağlantılı olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını ve kimsenin olayla ilgili gözaltına alınmadığını belirtti. 

BBC binası, cumartesi günü Londra'da yapılan Filistin yanlısı yürüyüşün de başlangıç noktasıydı. 

BBC'nin İsrail-Hamas sürecindeki yayın politikası, birçok kişi tarafından eleştiri konusu oldu. BBC geçen günlerde bir sosyal medya paylaşımında Hamas saldırılarında ölen İsrailliler için "öldürüldü", İsrail saldırılarında ölen Filistinliler için ise "öldü" ifadesini kullandı. 

Filistin Yönetimi’nin Britanya Büyükelçisi Husam Zomlot da geçen günlerde katıldığı bir BBC yayınında sunucuyla tartışmış, "Filistinliler öldürülürken niye çağırmadınız beni?" diyerek tepki göstermişti. 

Britanya Savunma Bakanı Grant Shapps da, BBC Radio 4'te katıldığı yayında kamu yayıncısının Hamas'a terör örgütü değil, militan grup denilmesini eleştirdi.