Gündem

Bayram tatilini kabusa çeviren otobüs bileti fiyatları: Yüzde 100'ün üzerindeki artış vatandaşı isyan ettirdi!

"Sadece bir hafta içerisinde bu kadar zam gelmesi çok abes bir durum"

06 Nisan 2024 11:34

Ramazan Bayramı nedeniyle 9 güne çıkan tatili memleketlerine veya tatile giderek değerlendimek isteyen vatandaşlar bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Yurttaşlar ve firma temsilcileri, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Üniversite öğrencisi Rabia Manda, "Bilet fiyatları inanılmaz artmış. Yüzde 100 oranında bir artış var. 200 liraya aldığım bileti 450 liraya aldım" dedi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla memleketlerine veya tatile gitmek isteyen vatandaşlar otobüs bileti fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösterdi.

"9 günlük bayram tatilinden dolayı fırsatçılık yapıldı"

İzmir'e gideceğini söyleyen Mehmet Aydın, “Ben Ankara'ya geçen hafta geldim iş için. Fakat bir hafta içerisinde fiyatlar yüzde 30-40 bandında artmış görünüyor. Bir hafta içerisinde bu kadar zam gelmesi çok abes bir durum. Yakıt fiyatlarına bakıyorsunuz öyle bir durum yok. Demek ki 9 günlük bayram tatilinden dolayı fırsatçılık yapıldı bence."

"Bayrama özel zam var"

Üniversite öğrencisi Baturalp Koyun ise, "Bayramda aile ziyareti için gidiyorum. Bilet fiyatları çok arttı bu zamanda ve şu an bayram olduğu için ekstra bir zam var. O yüzden kolay bir şekilde bilet alamıyorum. Ben biletimi 800 liraya aldım. Sadece gidiş bu fiyat" dedi.

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın tarifesiyle yüzde 35 zam yapıldı"

Firma yetkilisi Çetin Önal ise bilet fiyatlarıyla ilgili, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bize vermiş olduğu tarife üzerinden bilet bazında yüzde 35 fiyat artışı oldu" diye konuştu. Önal, "28 Şubat itibarıyla ayın 9'una kadar aşırı talep var. Türkiye geneline dönüş de dahil 500'e yakın ek seferimiz var. Ana seferlerin dışında. Doluluk oranı olarak, Güneydoğu ve Doğu'ya talep yoğun" ifadelerini kullandı. (ANKA)