Ekonomi

Baydöner'in halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu

11 Ağustos 2023 16:45

Baydöner Restoranları AŞ'nin halka arzında 15-16 Ağustos'ta talep toplanacak.

Şirketin 70 milyon TL olan sermayesinin 84 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 14 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan Ferudun Tunçer’e ait 2 milyon TL ve Levent Yılmaz’a ait 2 milyon TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere, toplam 18 milyon TL payın halka arzı gerçekleştirilecek.

1 TL nominal değerli paylar 21,00 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Halka arzda pay satın almak isteyen yatırımcıların satış süresi zarfında Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem yapmaya yetkili yatırım kuruluşlarına başvuru yapmaları gerekiyor. 

Şirketten gelen açıklamaya göre halka arz yoluyla ihraç edilecek yeni paylar ile elde edilecek fon, ağırlıklı olarak şirketin faaliyetlerini büyütme ve yeni yatırımların finansmanı için kullanılacak. %25-35 oranına isabet eden tutarın restoranların ihtiyaç duyduğu kırmızı et işleme ve tereyağı üretim tesisinin faaliyete geçirilmesine; %35-45 oranındaki kısmın işletme sermayesi finansmanına; %15-20’lik fon tutarının finansal borçların geri ödenmesine; %15-30’luk fon tutarının ise şirketin büyüme finansmanına ayrılması planlanıyor.