Dünya

Batı Şeria'da İsrailli bir genç kayboldu, yerleşimciler Filistinlilere saldırdı, ordu müdahale etti: Biri Hamas komutanı olmak üzere iki kişi öldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da en az 460 Filistinlinin İsrail güçleri ya da yerleşimciler tarafından öldürüldüğünü açıkladı

13 Nisan 2024 07:51

T24 Dış Haberler

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da kayıp bir genci arama çalışmaları sırasında şiddet olayları patlak verdi ve Yahudi yerleşimcilerle çıkan çatışmalarda iki Filistinli öldü, 25 kişi de yaralandı. 

Onlarca Yahudi yerleşimcinin Ramallah yakınlarındaki El Muğayyir köyüne silah ve taşlarla saldırması üzerine İsrail askerleri olaya müdahale etti. Olaylar daha sonra yatıştı. 

Kayıp 14 yaşındaki Binyamin Ahimeir henüz bulunamadı ve arama çalışmaları sürüyor. Malachi Hashalom adlı bir yerleşimci karakolundan ayrılan İsrailli genç için askerler bölgede barikatlar kurdu. 

Öte yandan İsrail askerleri, iki Filistinliyi vurarak öldürdü. Öldürülenlerden birinin Hamas'ın yerel komutanı olduğu doğrulandı. İsrail ordusu, Muhammad Daraghmeh'in askerlerle girdiği çatışmada öldürüldüğünü açıkladı. 

Filistin Kızılayı, El Muğayyir'deki şiddet olaylarında yaralananlardan en az sekizinin gerçek mermiyle vurulduğunu açıkladı. Ölen 26 yaşındaki Jehad Abu Alia'nın silahlı bir yerleşimci tarafından mı, yoksa İsrail askeri tarafından mı vurulduğu henüz netlik kazanmadı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da en az 460 Filistinlinin İsrail güçleri ya da yerleşimciler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.