Politika

Başkonsolos Yıldırım'ın fotoğrafı için "suni gündem" diyen CHP Lyon Birlik Başkanı, perde arkasını açıkladı

Yıldırım'ın, Başpiskoposu ile verdiği pozda işaret parmağının havada olması "şehadet parmağını kaldırdığı" yorumlarına neden olmuştu

13 Mayıs 2024 03:21

Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım'ın kentin Başpiskoposu ile verdiği pozla ilgili açıklama yapan CHP Lyon Birlik Başkanı Nedim Koçak, "Suni gündemlerle gündem yaratma hem ülkemize hem de yurtdışında yaşayan bizlere çok büyük zarar vermektedir" dedi.

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım'ın, ziyaret ettiği Hıristiyan din temsilcisi Lyon Başpiskoposu Olivier de Germay ile verdiği poz tartışmalara neden oldu. CHP Lyon Birlik Başkanı Nedim Koçak ise söz konusu fotoğrafın çekim hazırlığı esnasında çekilen bir fotoğraf olduğunu açıkladı.

Lyon Başkonsolosluğu'ndan ise henüz niçin bu fotoğrafın paylaşıldığıyla ilgili açıklama gelmedi.

Ekol TV'ye açıklamalarda bulunan CHP Lyon Birlik Başkanı Nedim Koçak, gündem olan fotoğrafla ilgili şunları söyledi:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi Lyon Birliği olarak konuyu araştırdığımızda, sayın Başkonsolosumuz sayın Başpiskoposu ziyareti oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirildiği bilgileriyle karşılaşıyoruz. Fotoğraf karesinin fotoğraf çekme hazırlığı esnasında çekilmiş olduğu diplomatik taamüller dışında bir görüntünün söz konusu olmadığı bize ulaştı. Ülkemizde çok zor ekonomik şartların milyonlarca insanımızı çok zor şartlarda yaşamaya mahkum ettiği şu günlerde bu tür suni gündemlerle gündem yaratma hem ülkemize hem de yurtdışında yaşayan bizlere çok büyük zarar vermektedir. Bu anlamda konunun muhataplarının en kısa sürede gerekli açıklamaları yapacağı beklentisiyle hakkı hukuku ve adaleti arayan her birimizin doğru bilgilerle konular üzerine giderek kimseye haksızlık ve saygısızlık yapılmasının önüne geçebiliriz duygu düşünceleriyle sizlerle kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk.”