Spor

Basın mensuplarından Marius Sumudica'ya protesto

21 Ocak 2024 17:19

Sivasspor ile Gaziantep FK arasında oynanan maçın ardından basın mensupları, konuk ekibin teknik direktörü Marius Sumudica’nın basın toplantısını protesto ederek salondan ayrıldı.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile 2- 2 berabere kalan Gaziantep FK'nin teknik direktörü Marius Sumudica, maçın ardından basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Sumudica, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bugün sahada bir tane takım vardı. O da benim takımım Gaziantep'ti. Sivas'tan daha iyiydik. Bugün aslında biz iki puanı kaybeden takımız. Daha iyi oynadık, istatistiklere baktığınız zaman bunu göreceksiniz. Topla daha çok oynayan, oyunu kontrol eden takım sahada bizdik. Bu bizim ruhumuz, takımın ruhu bu, takımın mantalitesi bu, böyle devam edecek ve bu takım ligde kalacak." ifadelerini kullandı.

Bu arada Sumudica'nın, basın toplantısına geldiği esnada bazı basın mensupları maç sonrası yaptığı hareketlerden dolayı Rumen teknik adama tepki göstererek toplantıyı terk etti. Bir basın mensubu ise Sumudica'ya karşılaşma sırasında ve sonrasında yaptıklarının doğru olmadığını belirterek tepki gösterdi.

Bülent Uygun'dan tepki

Sumudica'ya tepki gösteren Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, "Aslında söylenecek çok söz var ama iki şehir arasında sıkıntı çıkmasını engellemek lazım. O nasıl bir hata yaptığının farkındadır, biliyordur. O yüzden muhatabım değil. Gidip de bir futbolcuma parmağınla vurarak konuşamazsın. Kendi futbolcuna da konuşamazsın da benim futbolcuma hiç konuşamazsın. Futbol adabına aykırıdır" dedi.