Dünya

Başbakan Ardern mikrofonunun açık olduğunu fark etmedi; muhalefet liderine "kendini beğenmiş hıyar" demesi tüm Yeni Zelanda'ya yayınlandı

13 Aralık 2022 12:33

T24 Dış Haberler

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, mikrofonunun açık olduğunu unuttuğu için ettiği hakaret tüm salon tarafından duyulan siyasetçiler listesine katıldı. 

Ardern'in küçük muhalefet partisinin liderine "kendini beğenmiş hıyar" dediği, mikrofonunun açık kalması sonucunda parlamentoda duyuldu ve parlamento televizyonunda yayınlandı. 

Salı günü parlamentoda liberteryen 'Act' partisinin lideri David Seymour, Ardern'a, "Bir hata yaptıktan sonra düzgün şekilde özür dileyip sonra düzelttiğin olduysa bir örnek verebilir misin?" diye sordu. 

Ardern, sorudan sonra hükümetinin Covid-19 döneminde uyguladığı izolasyon politikalarının "halkı zorladığını" kabul etse de, aldıkları kararların arkasında olduklarını ifade etti.

Cevabını bitirdikten sonra Ardern, yardımcısı Grant Robertson'ın yanına otururken Seymour için "Ne kadar da kendini beğenmiş bir hıyar" dedi. Ardern'in mikrofonu o noktada hala açık olduğu için yorumu sesli olarak duyuldu. 

Seymour daha sonra Ardern'in sözlerini geri çekmesi ve özür dilemesi için parlamentoya başvuruda bulundu; ancak Başbakan salondan çıktığı için bu teklif reddedildi. 

Seymour, daha sonra Ardern'ın bir mesaj atarak kendisinden özür dilediğini ifade etti.