Gündem

Barış Pehlivan: İktidar, seçim öncesi Kürtlerin gönlünü kazanmak için taviz verilecek kozlar mı biriktiriyor?

“Sandığa gidiş yolunda Kürtler, Öcalan’ın da Demirtaş’ın da AKP’lilerin de sesini çok duyacak”

15 Haziran 2022 07:43

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, iktidarın HDP tutumunu değerlendirdiği bugünkü yazısında, “Acaba pazarlık masasına oturmadan sertleşme bir politikaysa, iktidar bunu mu deniyordu? Seçim öncesi Kürtlerin gönlünü kazanmak için taviz verilecek kozlar mı biriktiriliyordu?” sorusunu gündeme getirdi.

HDP, Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması için Kadıköy’den Gemlik’e yürümek istemiş; polis müdahalede bulunmuştu. “Aslına bakılırsa, gerek üst üste yapılan gözaltılar, gerekse ‘tecrit kaldırılsın’ yürüyüşleri tıpkı 2013’teki çözüm süreci öncesini hatırlatıyordu” diyen Pehlivan, “Acaba pazarlık masasına oturmadan sertleşme bir politikaysa, iktidar bunu mu deniyordu? Seçim öncesi Kürtlerin gönlünü kazanmak için taviz verilecek kozlar mı biriktiriliyordu?” diye sordu.

Pehlivan, “Sandığa gidiş yolunda Kürtler, Öcalan’ın da, Demirtaş’ın da, AKP’lilerin de sesini çok duyacak. Kime kulak verecekleri ise Türkiye’nin geleceğini çizecek” görüşünü aktardı.

Metiner: PKK’nin ve HDP’nin üstünlüğüne yol açacak yöntemlere asla ‘evet’ demeyiz

Öte yandan Pehlivan, bugünkü yazısında Demokrasi ve Birlik Derneği’ni kuran, eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in de olası çözüm sürecine ilişkin görüşlerini aktardı. Buna göre Metiner, “Biz dernek olarak eski tarz bir çözüm sürecine karşıyız. PKK’nin ve HDP’nin üstünlüğüne yol açacak yöntemlere asla ‘evet’ demeyiz. Ancak PKK’nin silah bırakması herkesin hayrına olur. Silahları ebediyen toprağa gömerlerse Türk milleti de gerekli sağduyuyu gösterir, gerekli olan neyse yapılır. Her şey PKK’nin atacağı adımlara bağlı” diye yanıt verdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.