Gündem

Barış Pehlivan: AKP’nin kendisini desteklemediği için “günah keçisi” ilan ettiği Süleymancılar, Hollanda’nın gündeminde

Süleymancılar bu yılın sonbaharında Hollanda’da ilköğretim okulları açmayı planlıyor

24 Nisan 2024 09:23

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, AKP ile ilişkisi son seçimlerin ardından gittikçe bozulduğu konuşulan Süleymancılar cemaatinin Hollanda’nın da gündeminde olduğunu yazdı.

Pehlivan, Hollandalı araştırmacı Elise Steilberg’in kişisel bloğunda “Yirmi iki yatılı cami okulu bulunan Türk cemaati artık okullara giriyor” dediği yazısında Süleymancıları irdelediğini; bu yılın sonbaharında Hollanda’da ilköğretim okulları açacağını yazdığını aktardı.

Öte yandan Hollanda’daki Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi’nin (VVD) önde gelen milletvekillerinden Bente Becker’in konuyu Meclis gündemine de taşıdığını belirten Pehlivan, şunları kaydetti:

“Demem o ki... AKP’nin kendisini desteklemediği için “günah keçisi” ilan ettiği Süleymancılar, Hollanda’da da tartışılıyor. Unutmayalım ki AKP, güç aldığı bugünkü karanlığı Türkiye’deki cemaat ve tarikatların varlığına da borçlu. Muhalefete düşen ise bu yapıların hiçbirinin siyah ışığına ihtiyaç duymaması... Muhtaç olunan kudret, bilimdeki asil yolda mevcuttur.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.