Gündem

"Barış bildirisi" imzacısı Doç. Dr. Gül Köksal beraat etti

Barış Akademisyenleri Twitter hesabından yapılan açıklamada davaların yüzde 55'inin beraatle sonuçlandığı açıklandı

22 Ekim 2019 17:31

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladığı için Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Bölümü'ndeki görevinden ihraç edilen Doç. Dr. Gül Köksal hakkında “terör örgütü propagandası yaptığı” gerekçesi ile İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması görüldü.

Köksal duruşmada hazır bulunurken, çok sayıda kişi de destek için katıldı. 

İddia makamı Köksal’ın beraatını talep ederken, Köksal ise önceki savunmasını tekrar ettiğini belirtti. Avukatların savunmalarının ardından mahkeme suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek Köksal’ın beraatına karar verdi. 

"Barış talebimiz karşılanmadı"

Duruşma sonrası kısa bir açıklama yapan Köksal, “27’nci Ağır Ceza Mahkemesi benim hakkımda da beraat kararı verdi. Ancak bizim barış talebimiz karşılanmadığı gibi savaş ülke sınırları dışına da taştı. Biz bilim emekçileri olarak barışın, eşitliğin, adaletin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

"Barış demeye devam edeceğiz"

“Zaten haklıydık toplumsal fayda için taleplerimiz vardı” diyen Köksal şunları dile getirdi:

AYM kararı için bir soluk olmuş olabilir ancak ülkenin koşullarında değişen bir durum söz konusu değil. O nedenle kamu yararına, ezilen, sömürülen halklar yararına yazmaya, çizmeye hakikati aramaya devam edeceğiz. Barış söyleminin suç olmadığı bir sürü anayasal haklar ve uluslararası sözleşmeler tarafından konmuş durumda. Biz Barış Akademisyenleri beraat almış olabiliriz ama hala hakikatin peşinde olan basın emekçileri dostlarımız, siyasetçilerimiz, kayyum atanan belediyeler onların sorumluluk alanlarında  çeşitli baskılar devam ediyor. Dolayısıyla bizler barış demeye devam edeceğiz, birlikte olmaya, dayanışmaya, halk yararına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” (MA)

Barış Akademisyenleri Twitter hesabından yapılan açıklamada davaların yüzde 55'inin beraatle sonuçlandığı açıklandı.