Gündem

Barış Akademisyeni Bülent Şık görevine iade edildi: Toplumsal barışı ve kamu refahını savunmak için çalışmaya devam edeceğim

24 Şubat 2024 16:49

Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevinden 2016'da 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Barış Akademisyeni Bülent Şık mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Şık, " Akademi içinde -ya da dışında- toplumsal barışı ve kamu refahını savunmak için çalışmaya devam edeceğim" dedi. 

Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevine 11 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan 'Barış için akademisyenler bildirisi'ne imza attığı için 677 sayılı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ile son verilen akademisyen Bülent Şık mahkeme kararıyla görevine iade edildi. 

Göreve iade kararını X sosyal medya hesabından duyuran Bülent Şık; “22 Kasım 2016'da 677 sayılı KHK ile çıkarıldığım Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevine Ankara 27. İdare Mahkemesinin verdiği kararla iade edildim. Akademi içinde -ya da dışında- toplumsal barışı ve kamu refahını savunmak için çalışmaya devam edeceğim” dedi.