Kültür-Sanat

Banksy'nin Londra'daki yeni eseri tahrif edildi

20 Mart 2024 19:18

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki bir binanın duvarında 'beliren' ve sokak sanatçısı Banksy'nin eseri olduğu ortaya çıkan ağaç resmi tahrif edildi. 

BBC'nin haberine göre, 20 Mart Çarşamba sabahı, Finsbury Park'ta bulunan duvar resminin tahrif edildiği görüldü. Haftasonu ortaya çıkan duvar resmini yakından görmek için onlarca kişi bölgeye akın ederken, bölgede yaşayan 35 yaşındaki Matt McKenna, BBC'ye yaptığı açıklamada, köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktığı sırada duvar resminin üzerine beyaz boya sürüldüğünü gördüğünü söyledi. McKenna, "Bu, gerçekten utanç verici" dedi. 

Resmin gece saatlerinde tahrif edildiğini söyleyen Matt McKenna, "Resim, pazar günü ortaya çıktığında, herkes onunla ilgili henüz konuşmazken, partnerim onu görmüş ve çok hoşuna gittiğini söylemişti" diye konuştu. Resmin üzerindeki beyaz boya ortaya çıkmadan önce, Islington Konseyi de grafiti silme ekibinin söz konusu eserden haberdar olduğunu ve bu eserin ekip tarafından kaldırılmayacağını bildirmişti. Konsey, eserin önünde bulunan ve birlikte bakıldığında yeşillenmiş bir ağaç gibi görülen ağacın 40 ila 50 yaşlarında bir kiraz ağacı olduğunu ve durumunun iyi olmadığını aktarmıştı. Ağacın eski sağlığına kavuşması ve yeniden yeşillenmesi için de çalışma yapılacağı bilgisi verilmişti.