Gündem

Bakanlık, belediye ve STK’lar, turizm fuarında buluşuyor

15 Kasım 2023 14:28

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açılışını yapacağı Travel Expo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ve Zirvesi 16-19 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Fuarda 30 farklı ülke stant açacak, 100’e yakın büyükelçi de fuarda hazır bulunacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen Travel Expo Ankara’nın açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran yapacak. 

Büyükelçiler Resepsiyonu düzenlenecek

 Fuar kapsamında, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay moderatörlüğünde, “Bütün Yönleriyle Başkent Ankara” oturumu düzenlenirken ATO Başkanı Baran’ın katılacağı bu oturumda bakan yardımcıları da konuşmacı olarak yer alacak. Ankara’da yer alan yabancı misyon temsilcilerinin Ankara’nın ve Türkiye’nin turizm potansiyelini yakından tanıması ve kendi ülkelerine dair iş birliği olanaklarını tanıtmaları amacıyla Ankara Ticaret Odası’nın Fuar kapsamında açtığı stantta ATO Başkanı Gürsel Baran’ın ev sahipliğinde “Büyükelçiler Resepsiyonu” düzenlenecek. Resepsiyonda Devlet Modern Dans Topluluğu tarafından “Anadolu’dan Esintiler Gösterisi” ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Gelenekten Geleceğe Defilesi” de düzenlenecek.

 25 farklı ülkeden alım heyeti gelecek

 Sağlık ve spor turizminin ön plana çıkacağı fuarda uluslararası spor organizasyonu yetkilileri ile Ticaret Bakanlığı destekli 25 farklı ülkeden alım heyeti Ankara’da yerli turizmciler ile buluşacak. Aralarında Çin, Rusya, KKTC, İran, Belarus, Kuzey Makedonya,  Dominik Cumhuriyeti, Srilanka, Kuzey Afrika, Filipinler ile Türki Cumhuriyetler'in de bulunduğu 30’dan fazla ülkenin tanıtım standı kuracağı fuara Türkiye’de görev yapan 100’e yakın büyükelçi de katılacak. Olgunlaşma Enstitüleri “Gelenekten Geleceğe” defilesi ile fuarda yerini alacak.