Gündem

Bakan Yerlikaya açıkladı: Küçükçekmece saldırısında gözaltı sayısı 17'ye yükseldi

11 Şubat 2024 21:40

AKP'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasına yönelik saldırıda gözaltına alınan şüpheli sayısı 17'ye yükseldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

AKP'nin İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde saldırı ve soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Saldırıdan hemen sonra, emniyet birimlerimiz geniş çaplı tahkikat başlattı ve operasyonlar düzenlemeye başladı. Bu ana kadar, 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 şahıs gözaltına alındı. Bunlarla beraber 3 ruhsatsız silah da ele geçirildi. Operasyonlar hızla devam ediyor. Diğer seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin de huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için biz İçişleri Bakanlığı olarak gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle aldık ve almaya da devam ediyoruz. Biz şehir eşkiyalarına, organize suç örgütlerine, halkımızın huzurunu kaçırmaya çalışanlarla, milletimizin canına ve malına kast eden suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Halkımızın huzurunu bozanlara asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin huzurunu bozanların, huzurunu bozmaya devam edeceğiz.”