Gündem

Bakan Varank'tan İmamoğlu'na: Bir makam için ülkenin dört bir yanında geziyor

07 Nisan 2023 17:51

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "Seçim ya da adaylık gerektirmeyen bir makam için yine ülkenin dört bir yanında geziyor. Bir bakıyorsunuz Burdur’da, bir bakıyorsunuz Sinop’ta, bir bakıyorsunuz Trabzon’da" dedi.

Mustafa Varank, Sultanbeyli Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamada, İBB Başkanı İmamoğlu'nu hedef aldı.

"Tabii biz eleştirince, bir bakan İBB başkanını eleştirir mi diyorlar" diyen Varank, "İyi de ortada İBB Başkanlığı dışında her işi yapan biri var. Hem bu aralar Kılıçdaroğlu ve Akşener arasındaki ebeveyn kavgasının suhulete ermesi için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine de talip. Biraz daha eleştiri kaldırabilir olgunluğa erişmiştir diye düşünüyorum. 4 yıldır her fırsatta yaptığı gibi İstanbul’dan kaçmaya bahane arama zahmetinden de kurtulmuş oldu. Seçim ya da adaylık gerektirmeyen bir makam için yine ülkenin dört bir yanında geziyor. Bir bakıyorsunuz Burdur’da, bir bakıyorsunuz Sinop’ta, bir bakıyorsunuz Trabzon’da" ifadelerini kullandı.

"Yahu siz bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz?"

Varank, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hal böyle olunca İstanbullular da soruyor, 'Sayın başkan, İstanbul’a uğramayı da düşünüyor musunuz?'. 'Bu şehrin sorunlarıyla, acil hizmet bekleyen alanlarıyla ilgilenmeyi de düşünüyor musunuz?' İstanbul halkı sizi Anadolu turnesi yapmanız için mi seçti? Durum o kadar acı ki. Şimdi ne diyorlar; 7’li koalisyon kazanırsa bu muhteremler hem belediye başkanlığı hem Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini beraber yürüteceklermiş. Yahu siz bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Hukuk tanımazlıkları bir kenara, dünya şehri İstanbul’a yarı zamanlı belediye başkanlığını reva görüyorlar."

"Kurdukları bu darı ambarı hayali..."

"Şunu herkes bilmeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kimsenin yedek makamı değildir, olamaz" ifadelerini kullanan Varank, "Ama biz eminiz. Allah’ın izni, milletimizin takdiriyle, kurdukları bu darı ambarı hayali 14 Mayıs gecesi tepelerine çökecek. Önce 14 Mayıs’ta yaşadıkları hayal aleminden uyanacaklar, sonra da 2024’te tek yön biletle bu turist belediye başkanını İstanbul’dan uğurlayacağız" dedi.(AA)