Gündem

Bakan Tunç: Yeniay'ın seçim çalışmasına düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 12 kişi gözaltına alındı

11 Şubat 2024 17:06

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin olarak, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen; 12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" dedi. 

Adalet Bakanı Tunç, Tekirdağ Mitingi'nde AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 12 şüphelinin gözaltına alındığını aktaran Tunç, şunları söyledi: 

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen; 12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

TIKLAYIN-Erdoğan: Bizde CHP’li belediye başkanları gibi “Oy yoksa hizmet de yok” diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz

Ne olmuştu?

Geçen gün, İstanbul Kanarya'da AKP'li Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı bölgede, beyaz bir araç içinde sokağa gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saat 16.30 sıralarında düzenlenen saldırıda sokakta bulunan 32 yaşındaki Ebru Güneş isimli kadının yaralandığını açıklamış Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıya ilişkin olarak, "Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." mesajını vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır yaralanan vatandaşın yoğun bakıma alındığını duyurdu.

TIKLAYIN-AKP'li Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında silahlı saldırı: 1 ağır yaralı