Eğitim

Bakan Tekin'in öğretmenlere teşvik edilmesini istediği önlükler hazır: Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere hediye edilecek

10 Kasım 2023 18:04

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için iki tip önlük hazırladı. Olgunlaştırma Enstitüleri’nde dikilen önlükler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere hediye edilecek.

NTV'den Öykü Tüccar'ın haberine göre öğretmenlere dağıtılacak önlükler belli oldu.

Öğretmeneler için iki tip önlük hazırlandı.

Biri tüm kademelerde kadın ve erkek öğretmenlerin giyeceği önlük. Diğer önlükse sadece anaokulu öğretmenleri ile okul öncesi öğretmenlerine dağıtılacak önlük.

Bu önlük, el işi derslerinde ve etkinlik derslerinde giyilecek.

Ne olmuştu?

Önlük kararı ilk kez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 21 Ağustos 2023 tarihli 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılına ilişkin genelgesi ile duyuruldu.

Genelgede, “Öğretmenlerin, meslekî temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecektir” maddesine yer verildi.

Tekin, "Bir öğretmene yakışır şekilde giyinilmesi açısından..." demişti

Bakan Tekin daha önce valiliklere seslenerek "Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarında da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” demişti.