Eğitim

Bakan Tekin'den öğretmenlere: Önlükte zorunluluk yok, teşvik ediyoruz

28 Ağustos 2023 20:08

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 'önlük' giyeceği tartışmalarıyla ilgili, "Öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz" dedi.

Bakan Tekin, 2023- 2024 eğitim- öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürleriyle Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya geldi. 

"Zorunluluk yok"

Bakan Tekin, öğretmenler odası buluşmalarında öğretmenlerin Önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini kaydederek, "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Tekin, "Bir öğretmene yakışır şekilde giyinilmesi açısından..." demişti

Bakan Tekin daha önce valiliklere seslenerek "Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarında da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” demişti.