Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdük, GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık

"Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray afette acil durum yolu olacak"

09 Mart 2023 12:33

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdük ama eksiklikleri de gördük. GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak" dedi. 

Karaismailoğlu, Adıyaman'daki konteyner kentte düzenlenen Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

"Nisan'da konteyner kentleri bitireceğiz"

Karaismailoğlu, "Deprem bölgesinden elimizi hiçbir zaman çekmeyeceğiz, her şeyi eskisinden daha iyi ihya ve inşa etmeden buradan ayrılmayacağız. Adıyaman'da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisan'da konteyner kentleri tamamıyla bitireceğiz" diye konuştu.

Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdüklerini, eksiklikleri de gördüklerini söyleyen Karaismailoğlu, "GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak. İlk 4 gün dışında deprem bölgesinde 350 mobil araçla haberleşme hizmeti sağlanmaya çalışıldı. Bu her geçen gün arttı" dedi. 

Karaismailoğlu, deprem bölgesinde hava yoluyla 700 bine yakın, demir yoluyla 100 bine yakın, deniz yoluyla da 30 bine yakın vatandaşın taşındığını kaydetti.

"Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray afette acil durum yolu olacak"

Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray afette acil durum yolu olacak. Avrasya Tüneli, Marmaray ve kara yolu projelerinde sismik izolatörler kullanıyoruz" açıklamasını yaptı.

"İstanbul'da 100 kilometrenin üzerinde demir yolu yatırımımız var" diyen Karaismailoğlu, "Bunlar afette sığınak olacak, hatlarımız hizmete devam edecek" ifadesini kullandı. (AA)