Ekonomi

Bakan’ın çağrısı üzerine mobilyacılar, yıl sonuna kadar fiyat sabitledi

12 Ekim 2023 09:24

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 dernek ile alınan karara göre yıl sonuna kadar tüm kategorilerde mobilya perakende fiyatlarına zam yapmayacaklarını açıkladı.

MOSFED Başkanı Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirterek, “Enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele politikalarına destek için aldığımız kararın, evlilik hazırlığında olan ya da evini yenilemeyi düşünen insanlarımızın yükünü azaltacağına inanıyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Cumhuriyet’in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklaması ve sektörün buna hemen destek vermesinin ardından gözler, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere perakende sektörünün diğer temsilcilerine çevrildi.

Bolat, önceki gün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi, yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum” sözlerini hatırlatarak, çağrısını tüm sektörler için genişletmişti. Bu çağrıya perakende mağazaların ve bazı sektörlerin ardından mobilyacılardan da yanıt geldi.

45 bin üretici, 50 bin mağaza

Güleç, 45 bini aşkın üreticisi, 50 bin mağazası ve 500 bine yakın çalışanıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif iş kollarından mobilya sektörünün çatı kuruluşu MOSFED’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat’ın çağrısı üzerine harekete geçtiğini söyledi.