Gündem

Bakan Çavuşoğlu: Umarım tüm Amerika, bu FETÖ örgütünün ne olduğunu görür

"Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek; onlarla mücadele etmezsek, onlar bizimle mücadele ediyorlar"

20 Ocak 2023 00:29

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Houston kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Çavuşoğlu, "Amerika ile ilişkilerimizi geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Umarım tüm Amerika, sadece FBI değil, devam eden soruşturmalarla beraber bu FETÖ örgütünün ne olduğunu görürler" dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı için geldiği ABD'de temaslarına devam ediyor. Çavuşoğlu, başkent Washington DC’nin ardından Texas eyaletinden yer alan Houston kentine geldi. Temasları kapsamında World Affairs Council'de kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya iştirak eden Bakan Çavuşoğlu daha sonra Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

FETÖ'ye ait eğitim kurumlarının birçok ülkede kapanıp mensuplarının Türkiye'ye teslim edildiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Umarım ABD de iade eder" dedi. Mevlüt Çavuşoğlu, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) bu konuda farklı eyaletlerde devam eden soruşturmasına atıfta bulunarak şunları kaydetti:

"Ankara'ya gelerek bu soruşturma hakkında bilgi de verdiler. FETÖ terör örgütünün karanlık yüzünü gördüklerini, insan kaçakçılığı, vizelerde usulsüzlük, kara para aklama dahil her türlü yönteme başvurduklarını, ama insanı ve teknolojiyi herkesten iyi olduklarını FBI bizzat bize anlattı. Umarım tüm Amerika, devam eden bu soruşturmalar neticesinde FETÖ'nün ne olduğunu görür."

"Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek; onlarla mücadele etmezsek, onlar bizimle mücadele ediyorlar"

Burada yurt dışında sadece farklı ülkelerin lobileriyle mücadele etmiyoruz, aynı zamanda terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Bir taraftan PKK'nın faaliyetleri, PKK/YPG/PYD hepsi aynı örgüt. Diğer taraftan FETÖ'nün bu ülkedeki mevcudiyeti. Bu terör örgütlerine karşı bizim de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Onlarla mücadele etmezsek, onlar bizimle mücadele ediyorlar. Dolayısıyla her bakımdan ülkemizin, sizlerin güvenliği bakımından önemli." 

Bakan Çavuşoğlu, Houston'ın ardından ziyaretinin son gününde temaslarda bulunmak üzere New York'a gidecek. Bakan Çavuşoğlu'nun Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Başkanı Csaba Körösi ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. (İHA)