Ekonomi

Bakan Bolat, "az bir şey artış oldu" demişti; Ankara'da sıfır derecede ucuz et kuyruğu

23 Mart 2024 09:26

Ankara'da piyasaya göre daha ucuz et satılan Başkent Market'in önünde sıfır derecelik havaya rağmen çok sayıda kişi kuyruk oluştu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın aktardığına göre; Ramazan ayında Ankaralılar, ucuza et alabilmek için 0 derecede Başkent Market önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Kırmızı et fiyatlarında az bir şey artış oldu” derken, dar gelirlinin payına Ankaralılar  Ramazan ayında da sofralarına et koyabilmek için 21 Mart Perşembe günü 0 derecede uzun kuyruklar oluşturmak zorunda kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ucuz et satışının Ramazan ayı boyunca süreceği belirtildi.

Başkent Market şubeleri ve Başkent Mobil Market otobüsü aracılığıyla yüzde 100 yerli besi hayvanlardan elde edilen etlerin uygun fiyatla vatandaşlara ulaştırılıyor.

1 haftada 34 tonluk satış

Uygulamanın ilk haftası olan 11-17 Mart’ta toplam 34 ton 730 kilogram kırmızı ve beyaz et satışı yapıldı. Kızılay, Batıkent Atlantis, Etimesgut, ASKİ, Şafaktepe, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve GİMAT olmak üzere toplam 7 Başkent Market şubesinde gerçekleştirilen uygun fiyatlı et satışı, çevre ilçelerde de Başkent Mobil Market aracılığıyla yapılıyor. Başkent Market şubelerinde bir kilogram kasap köfte 369 TL’ye, bir kilogram kıyma 369 TL’ye, bir kilogram kuşbaşı 379 TL’ye, bir kilogram dana sucuk 309 TL’ye, bir kilogram yemeklik haşlanmış et ise 339 TL’ye satılıyor

Toplamda 7 Başkent Market şubesinde gerçekleştirilen uygun fiyatlı et satışı, çevre
ilçelerde ise Başkent Mobil Market aracılığıyla yapılıyor.

339 TL Yemeklik-haşlamalık et kilogram fiyatı.

369 TL Kıymanın kilogram fiyatı.

 379 TL Kuşbaşının kilogram ücreti.

 309 TL Dana sucuk kilogram fiyatı.

FOTO KAYNAK: Sözcü