Politika

Bahçeli'den "dava arkadaşım" dediği Abdullah Çatlı'nın annesi için taziye mesajı

"Merhumeye rahmet ve mağfiret, Çatlı ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum"

04 Haziran 2022 12:55

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1996 yılındaki Susurluk skandalında hayatını kaybeden, birçok suçtan Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından aranan Abdullah Çatlı'nın vefat eden annesi için taziye mesajı yayımladı. 

Bahçeli, Çatlı'nın annesinin vefatı üzerine yayımladığı mesajında Çatlı'ya "dava arkadaşım ve arkadaşım" diye tanımladı. 

Bahçeli, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Dava arkadaşım ve öğrencim merhum Abdullah Çatlı’nın muhterem anneleri Remziye Çatlı Hanımefendi hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye rahmet ve mağfiret, Çatlı ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum." 

 

3 Kasım 1996'da Susurluk'ta benzin istasyonundan çıkmakta olan bir kamyonun altında kaldığı araçın içinde eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ, Gonca Us ve Mehmet Özbay olay yerinde hayatını kaybetmiş, dönemin Doğru Yol Partisi Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ise yaralı kurtulmuştu.

Olayın hemen ardından Mehmet Özbay kimliğini taşıyan kişinin birçok suçtan Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından aranan Abdullah Çatlı olduğu anlaşılmıştı. 

Çatlı, özellikle 1970'lerdeki bir dizi karanlık olayla bağlantılı olduğu iddia edilen bir isimdi. Çatlı, 1 Şubat 1979'daki Abdi İpekçi Suikastı, Papa İkinci Jean Paul Suikastı'nın faili Mehmet Ali Ağca'nın Maltepe Cezaevi'nden kaçırılması, 11 Temmuz 1978'de Doç. Dr. Bedrettin Cömert'in öldürülmesi ve tarihe "Bahçelievler Katliamı" olarak geçen Ekim 1978'de Türkiye İşçi Partisi'nden yedi öğrencinin öldürülmesi gibi olaylarla ilgili olarak aranıyordu.

TIKLAYIN - Eski MİT yöneticisi Eymür: Devlet görevlileri 18 kişiyi para için öldürdü; Çiller cinayetleri biliyordur, ama Ağar kim bilir nasıl takdim ediyordur!

TIKLAYIN - Eski MİT yöneticisi Eymür: Başka türlü konuşma imkânı yoksa işkence olabilir, çünkü çok inatçı tipler var!

TIKLAYIN - Susurluk skandalı nedir, 3 Kasım 1996'daki trafik kazası neden tekrar gündemde?