Dünya

Bademcik iltihabı tanısıyla evine gönderilen 5 yaşındaki çocuk, 8 gün sonra hayatını kaybetti

07 Mart 2024 12:33

T24 Dış Haberler

İngiltere'de 5 yaşındaki Yusuf Mahmud Nazir isimli çocuk, bademcik iltihabı tanısıyla antibiyotik verildikten sonra eve gönderildi. Çocuk, evde akciğerlerine ağır bir enfeksiyonun yayılması sonucu 8 gün sonra vefat etti. 

Yusuf'un amcası Zaheer Ahmed, hastane tarafından kendilerine "yatak ve yeterli doktor yok" dendiğini iddia ederken, yeğeninin hastaneye yatırılıp damardan ilaç verilmesi halinde ölmeyeceğini söyledi. 

Astım hastası olan Yusuf, boğaz ağrısı şikayeti üzerine pratisyen hekime götürüldü. Kendisine antibiyotik reçete edildi ancak durumu kötüleşti ve nefes almakta zorluk çektiği belirtildi. Ailesi tarafından Rotherham Hastanesi Acil ve Acil Bakım Merkezine (UECC) götürüldü ve burada altı saatlik bekleyişin ardından sabahın erken saatlerinde muayene edildi.

Raporda, Yusuf'un şiddetli bademcik iltihabı tanısı ve uzatılmış antibiyotik reçetesi ile taburcu edildiği belirtildi. 8 gün sonra durumu kötüleşen çocuk ambulansla Sheffield Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin pediatri bölümünde yalnızca bir doktorun bulunduğu açıklandı.

Yoğun bakım ünitesinde çoklu organ yetmezliği ve kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.