Politika

Babasının valilik yaptığı kente talip oldu: MHP'nin Tokat adayı, Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu

Recep Yazıcıoğlu, 1984-89 yılları arasında Tokat Valiliği yapmıştı

11 Ocak 2024 18:21

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde 2. etap olarak adaylıkları kesinleşen 8 il, 40 büyükşehir ilçe, 7 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'tan aday gösterildi. 

MHP 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde 2. etap olarak adaylıkları kesinleşen Aydın, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Ordu, Muğla, Sakarya, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa'yla birlikte 17 büyükşehirde 40 ilçe adayı kesinleşti

Buna göre, Afyonkarahisar'da Sezer Küçükkurt, Aksaray'da İrfan Çıtak, Bolu'da İlhan Durak, Gümüşhane'de Vedat Soner Başer, Kırıkkale'de Harun Ulusoy, Kırklareli'de Derya Bulut, Sivas'ta Reha Kars oldu.

Tokat'ta ise Mehmet Kemal Yazıcıoğlu aday gösterildi. Yazıcıoğlu, "Süper Vali" olarak anılan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu. Yazıcıoğlu, 1984-89 yılları arasında Tokat'ta da valilik yapmıştı.

Bahçeli ile fotoğrafı paylaşıldı

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun adaylığını, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut sosyal medya hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekilen fotoğrafını paylaşarak duyurmuştu. Bulut, paylaşımında şöyle demişti:

''Tokatımızın Unutulmaz Valisi Merhum Büyüğümüz Recep Yazıcıoğlu’nun kıymetli evladı ve değerli kardeşimiz Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Sayın Genel Başkanımız tarafından kabul edilerek Tokat Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu tamamlamıştır."

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

Türkiye'nin "Süper Vali" olarak tanıdığı Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu 1982 yılında dünyaya geldi.

Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde eğitim aldı. Şimdi ise iş insanı olarak faaliyet gösteriyor.

2024 yerel seçimlerinde MHP Tokat Belediye Başkanı adayı seçildi.

MHP 55 adayını açıkladı, Cumhur İttifakı’nın iki büyükşehir adayı belli oldu

MHP, dün de yerel seçimler için kesinleşen 55 adayını daha açıkladı. Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine 30 büyükşehirde ortak adayla girmek ve bunların 28’inde AKP adayı gösterilmesi konusunda anlaşmıştı. Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak yarışacak iki büyükşehirde MHP’nin adayları belli oldu.

MHP, Manisa’da mevcut Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ve Mersin’de MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi, Mersin İl Başkanı Serdar Soydan’ı aday gösterilecek.

MHP'nin açıkladığı adayların tamamı şöyle: