Gündem

Baba ile 8 yaşındaki oğlunu vuran saldırganlar: Sırada siz varsınız!

"Seni ve 5 çocuğunu öldüreceğiz"

21 Şubat 2024 11:51

Adana’da lastikçilik yapan A.K. ile oğlu M.K. , husumetlileri tarafından silahla vurularak yaralandı. A.K'nın eşi H.K, saldırganlar daha sonra sosyal medyadan "Sırada siz varsınız" videoları paylaştığını söyledi ve yardım istedi.

Adana Yüreğir'de lastikçi A.K., iki yıl önce düşmanı Yasin Yüksel tarafından vurularak yaralandı ve yapay damar takıldı. Yüksel tutuklandı, ancak ailesi A.K.'ye şikayetini geri çekmesi için baskı yaptı. A.K. reddedince, Yüksel'in ailesinden iki kişi, A.K.'nin evine saldırı düzenledi; saldırıda A.K.'nin çocuğu M.K. yaralandı, ancak annesi H.K. zarar görmedi. M.K., hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

"Rastgele ateş ettim"

H.K.'nin başvurusu sonucu polis, saldırının faili olarak Yasin Yüksel'in abisi Ahmet Yüksel'i yakalayıp gözaltına aldı. Ahmet Yüksel ifadesinde, iki aile arasındaki sözlü atışmadan doğan düşmanlığa ve geçmişte yaşanan kavgalara dikkat çekti. Olay günü yaşanan tartışmanın ardından kendisinin kontrolsüz şekilde ateş açtığını belirtti. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Yüksel, mahkeme tarafından tutuklama kararıyla cezaevine gönderildi.

Sosyal medyadan tehdit

Olayla ilgili 2 kişinin tutuklanması üzerine iddiaya göre ailenin üzerindeki "Şikayetleri çek" baskısı daha da arttı. Yasin Yüksel’in 14 yaşındaki başka bir kardeşi, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, H.K. ile 5 çocuğunu öldüreceğini söyledi. Bu kez A.K. ve H.K. çiftinin evine gidip, havaya ateş açarak aileyi tehdit eden bir grup, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. A.K. ve H.K. saldırganların yakalanması için yine polise giderek şikayetçi oldu.

"Anne ve babaları azmettiriyor"

Çocuklarının ve kendi can güvenliğinin kalmadığını öne süren H.K., "Aileme saldıran gençleri anne ve babaları azmettiriyor, defalarca şikayetime rağmen bir çözüm olmadı. 14-15 yaşlarındaki çocuklara silah verip, üzerimize salıyorlar. Çocuklarımın ve kendi hayatımdan endişe ediyorum. Eşimi ve oğlumu vuranlardan şikayetimi geri çekmemi ve bize ceza olarak kestiklerini söyledikleri evimizi de onlara devretmemizi istiyorlar. Yardım bekliyorum, korkudan çocuklarımla dışarı çıkamıyorum. Devletimizden, yetkililerden yardım istiyorum" dedi. Polis, saldırı ve tehdit iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı.

(DHA)