Kültür-Sanat

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin “Yeni Bir …” ödülü seçici kurulu belli oldu

Ödülü kazanacak ismi bu yıl ressam Levent Aygül, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal, yapımcı Nadir Öperli, oyuncu Tülin Özen ile yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge'den oluşan seçici kurul belirleyecek

08 Eylül 2022 13:43

Bu yıl Seyir Derneği tarafından 16-21 Eylül tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin geleceğin sinemacıları için hayata geçirdiği "Yeni Bir ..." ödülünün bu yılki seçici kurulu belli oldu.  Ödülü kazanacak ismi bu yıl ressam Levent Aygül, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal, yapımcı Nadir Öperli, oyuncu Tülin Özen ile yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge'den oluşan seçici kurul belirleyecek.

Direktörlüğünü Azize Tan’ın, program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstlendiği; 16-21 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde dünya festivallerine damga vuran yerli ve yabancı yapımlar sinemaseverlerle buluşacak.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında bir yarışma yapılmamasına karşın bu yıldan itibaren “Yeni Bir …” başlığıyla bir ödül verilecek.

 Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilecek 40 bin TL’lik ödül, herhangi bir kategori ayrımı gözetmeden, o yıl içinde sinema alanında gösterdiği başarıyla dikkat çeken yeni bir yönetmen, yapımcı, oyuncu, senarist, kurgucu, sanat yönetmeni, ses tasarımcısı vb. gibi, teşvik edilmesi gerektiği düşünülen genç bir sinemacıya takdim edilecek.

"Yeni Bir ..." ödülü festivalin, genç sinemacıların yetişmesi ve teşvik edilmesi konusundaki misyonunu da pekiştirecek.

Ödülü kazanacak ismi bu yıl ressam Levent Aygül, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal, yapımcı Nadir Öperli, oyuncu Tülin Özen ile yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge’den oluşan seçici kurul belirleyecek. 

Film gösterimleri Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro ve Eski Köylü Pazarı Meydanı'nda yapılacak. Eski Köylü Pazarı Meydanı'ndaki gösterimler ise ücretsiz gerçekleştirilecek.

Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kültür için Alan, Goethe-Institut, Mey|Diageo, Komili, ASKEV Sinema, Kürşat Ayvalık, MUBI, OGM Pictures, Milliyet Sanat, Setur Ayvalık Marina, Ali Ertuğrul, İnci Vural, Esra Başak, Şerif Kaynar, Eren-Alptekin Coşkun, Yaman Eymür, Fatma-Mustafa Kürşat, AIMA, Ayvalık Ticaret Odası, Çamlık 87, Çöpmadam, Ayvalıkzade ve Medya Takip Merkez’in katkılarıyla düzenlenen festivalin biletleri  9 Eylül’de Biletix’te satışa çıkacak. Öğrenci biletleri 30 TL, tam biletler 50 TL'den satışa sunulacak.