Gündem

Aytunç Erkin: Pandoranın kutusu açıldı, yeni belgeler yolda

"Saraçhane'de kararın alındığı gün başlayan ama sonra enerjisi düşen mücadele dün yeniden ivme kazandı"

29 Aralık 2022 07:56

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İçişleri Bakanlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen “terör” soruşturması nedeniyle Saraçhane’de açıklama yapan İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına dikkat çektiği bugünkü yazısında, “Pandoranın kutusu açıldı, yeni belgeler yolda” diye yazdı.

İmamoğlu’nun, “Biz (İBB) sadece 1 Ocak 2019 ve göreve geldiğimiz 27 Haziran 2019 arasını inceledik. Size sunduğumuz onlarca konu ortaya çıktı. Şimdi arkadaşların 2019 öncesini de inceliyor. Medyanın çok ama çok ilgisini çekecek personel verileri elimize ulaşıyor. Toparlıyoruz. Bakacağız sabıka kayıtlarından, arşiv araştırmalarından neler çıkmış da kimsenin kılı kıpırdamamış. Bakan o zaman da aynı bakan değil mi?” ifadelerini hatırlatan Erkin, “Yani… Yeni belgeler yolda ve geçmiş İBB yönetimiyle ilgili rest çekti İmamoğlu!” dedi.

Erkin, “Saraçhane'de kararın alındığı gün başlayan ama sonra enerjisi düşen mücadele dün yeniden ivme kazandı. İmamoğlu biliyor ki toplumsal muhalefeti örgütleyemezse kaybeder!” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.