Gündem

Aytunç Erkin: “Cübbeli" amiralin saklanan savunması

22 Mart 2023 13:26

Korkusuz yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında, cübbe ve takkeli fotoğrafları ortaya çıkan eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikâyetineyer verdi.

Söz konusu fotoğrafların ortaya çıkmasından bir ay sonra Sarı'nın fotoğrafını bir Whatssap grubunda paylaştığı için şikâyetçi olduğu Deniz Yarbay F.K.'yla ilgili yaptığı şikâyette, "... Müvekkilin, bir arkadaşının özel mülkiyete tabi ve mesken olarak kullandığı evine ziyaret maksadıyla gittiğinde, resmi özel üniformasıyla namaz kıldığı sırada, birisi ya da birileri tarafından gizlice ve kasıtlı olarak, müvekkilin bilgisi ve rızası dışında birtakım resimlerinin çekildiği... (26 Nisan 2021/Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesinden)" ifadelerini kullanmasına dikkati çekti.

“Bir arkadaşımın evi... Üniformamla kıldım...” ifadelerine dikkati çeken erkin, “Ancak; fotoğraflardan da anlaşılıyor ki resmi üniformanın üzerinde cübbe ve sarık var!” dedi.

Erkin, “Bir sorum daha var: Resmi aracıyla gittiği evde bu fotoğrafı kamuoyuna yansıyan Mehmet Sarı'yla ilgili aylar sonra başlayan bir soruşturma olduğunu biliyoruz. Bu soruşturmada mutlaka bir ifade verdi! Bu ifadesinde Sarı ‘Ben Kurdoğlu cemaatine mensubum’ dedi mi? Makam aracını kullanan şoförü de ‘Her hafta bu eve giderdik’ diye bir cümle kurdu mu?” sorusunu gündeme getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.