Seçim 2024

Ayşegül Doğan'dan "taşımalı seçmen" ile gündeme gelen Şırnak için açıklama: Belli ki kayyımların bileti kesilmiş

31 Mart 2024 20:22

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "taşıma seçmen" iddialarıyla gündeme gelen Şırnak ile ilgili verileri ve son durumu paylaşarak, "Iğdır ve Şırnak'ta da yayılmaya çalışan algı ve bilgi kirliliğinin aksine bizim elimizdeki verilere göre önde gidiyoruz. Bütün açıklamalarda bir konuya özellikle dikkat çektik. Rehavete kapılmayalım. Oylarımızı, ıslak imzalı tutuanklarımızı koruyalım. Lütfen sandıklarımızı terk etmeyelim. Halkların iradelerini gasp etmek için hiç gizlemeksizin ortaya koyan hileleri hep beraber takip ettik. Bu hilelerden daha büyük olan şeyin halkların iradesi olduğunu söyledik. Belli ki kayyımların bileti kesilmiş. Hilelerle bizden alınanları geri almak üzereyiz" dedi. 

DEM Parti, 31 seçim bölgesinde taşımalı seçmen tespit ettiklerini açıkladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ise "taşımalı seçmen iddialarının gerçeği yansıtmadığına dair" bir açıklama yaptı.

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama; DMM, DEM Parti'nin iddiasını yalanladı

TIKLAYIN - DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan "taşımalı seçmen" açıklaması: Kayyım rejiminden kayyım seçmene dönmüş durumda

TIKLAYIN - DEM Parti'den "sandık güvenliği" mesajı: Kutlama değil sandıklara sahip çıkma vakti

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde yerel seçimlere ilişkin olarak açıklama yaptı. Taşımalı seçmen iddialarıyla gündeme gelen Şırnak'a dair açıklama yapan Doğan, şunları söyledi: 

"İlk harita bize şunu gösteriyor ki Türkiye halkları bir yerle seçimde demokrasinin önemini hatırlatmış oldu. Çok renkli bir harita ortaya çıkıyor gibi. Henüz erken ama bu tekçiliğe hayır diyen, yerel demokrasiyi hatırlatan bir tablo çıktı ortaya. Veriler netleştikçe tabii değerlendirme yapacağız. Birçok seçim noktasında önde gittiğimizi söylemek istiyorum. Iğdır ve Şırnak'ta da yayılmaya çalışan algı ve bilgi kirliliğinin aksine bizim elimizdeki verilere göre önde gidiyoruz. Bütün açıklamalarda bir konuya özellikle dikkat çektik. Rehavete kapılmayalım. Oylarımızı, ıslak imzalı tutuanklarımızı koruyalım. Lütfen sandıklarımızı terk etmeyelim. Halkların iradelerini gasp etmek için hiç gizlemeksizin ortaya koyan hileleri hep beraber takip ettik. Bu hilelerden daha büyük olan şeyin halkların iradesi olduğunu söyledik. İrade sandıktan çıkıyor. Bu çabayı anlık takip ediyoruz. Ekiplerimiz hem sahada hem genel merkezde büyük bir dikkatle takip ediyorlar. 

Daha önce bizde olmayan ya da türlü hilelerle bizden alınan diyelim dolayısıyla çalınan birçok yerde de önde olduğumuzu da söylemek isterim. Veriler netleştikçe de sizlerle paylaşacağız. Belli ki kayyımların bileti kesilmiş. Hilelerle bizden alınanları geri almak üzereyiz."

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Yurt genelinde oy verme işlemi sona erdi, sayım sürüyor: İşte dakika dakika gelişmeler

TIKLAYIN - DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan "taşımalı seçmen" açıklaması: Kayyım rejiminden kayyım seçmene dönmüş durumda