Seçim 2024

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na mazbatası, adliyenin yemekhanesinde verildi

05 Nisan 2024 13:24

31 Mart yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Özlem Çerçioğlu'na mazbatası, Aydın Adliyesi yemekhanesinde düzenlenen törenler verildi. Çerçioğlu, "Türkiye'nin hangi ilinde bir büyükşehir belediye başkanı veya merkez ilçedeki belediye başkanı adliyenin yemekhanesinde mazbata alır? Yemek kokuları arasında mazbata alıyorsun. Bu kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

CHP'den büyükşehir belediye başkanı seçilen Çerçioğlu'na mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Erkan İlbay, adliyenin yemekhanesinde düzenlenen törende verdi.

Çerçioğlu, burada yaptığı açıklamada, seçimin demokratik bir yarış olduğunu belirterek destekleri için Aydın halkına teşekkür etti.

Kentte yaptıkları işleri vatandaşlara sorarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Çerçioğlu, "Biz yaptık, oldu" anlayışını gütmediklerini söyledi.

Çerçioğlu, halktan kopmadıklarını, halkı iyi anladıklarını vurguladı.

Mazbatasının yemekhanede verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Çerçioğlu, "Türkiye'nin hangi ilinde bir büyükşehir belediye başkanı veya merkez ilçedeki belediye başkanı adliyenin yemekhanesinde mazbata alır? Yemek kokuları arasında mazbata alıyorsun. Bu kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

Çerçioğlu daha sonra belediye binasına geçti.

Programa CHP Aydın milletvekilleri Evrim Karakoz ve Hüseyin Yıldız da katıldı.