Dünya

Avusturya'nın eski dışişleri bakanı Rusya'ya taşındı; midillilerini Rus askeri uçağı uçurdu

14 Eylül 2023 08:30

T24 Dış Haberler

2018'de kendi düğününde Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin'le yaptığı dansla gündeme gelen eski Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Rus ordusuna ait bir uçakla yaşınan midillileriyle birlikte St. Petersburg'a taşındı. 

2018'de Avusturya'nın Dışişleri Bakanlığı'nı yapan Kneissl, Putin'i düğününe davet etmesiyle manşetlerde yer bulmuştu. Düğün, Rus çifte ajan Sergey Skripal'a sinir gazı ile yapılan saldırı sebebiyle bazı Avrupa Birliği ülkelerinin birçok Rus diplomatı sınır dışı etmesinden birkaç ay sonra gerçekleşmişti. 

Kneissl, düğünden sonraki yıl görevini bıraktı ve 2020'de Fransa'ya taşınarak Kremlin'in propaganda aygıtı olarak görülen Russia Today için konuk yazar olarak köşe yazıları kaleme almaya başladı. 

Çarşamba günü yaptığı Telegram paylaşımında Kneissl, Rusya'ya taşınmasının "siyasi" bir hal almasının kendisini şaşırttığını ifade etti. Eski bakan, Fransa'dan "sürgün" edildikten sonra "kitapları, kıyafetleri ve midillileriyle birlikte" Marsilya'dan Beyrut'a uçtuğunu ifade etti. 

Yaptırımlar nedeniyle Fransa'dan Rusya'ya uçuş olmadığını ve kargo gitmediğini belirten Kneissl, Suriye'den Rusya'ya giden bir nakliyat uçağına eşlik ettiğini belirtti. 

Geçen hafta Kneissl'ın midillileri Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'nden Rusya'ya, Rus ordusuna ait bir uçak ile uçurulmuştu.